Türkiye Kupası’nda program belli oldu

Süper Lig’de bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından gözler yarın başlayacak Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçlarına çevrilecek.

Yayınlanma: 29.02.2016 - 13:18
Abone Ol google-news

Türkiye Kupası’nda çeyrek final rövanş maçları yarın başlıyor. Kupada Salı ve Çarşamba günleri birer karşılaşma yapılacak ve diğer iki karşılaşma ise Perşembe günü oynanacak ve yarı finale kalacak 4 takım belli olacak. 

Kupada Salı günü bir karşılaşma yapılacak ve Çaykur Rizespor, ilk maçta deplasmanda yendiği Medipol Başakşehir’i Yeni Şehir Stadı'nda ağırlayacak.
İki takım arasında İstanbul’da yapılan ilk karşılaşmayı Karadeniz ekibi Robin Yalçın ve Mehmet Akyüz’ün attığı gollerle 2-0 kazanmıştı. Çaykur Rizespor’un alacağı herhangi bir galibiyet veya beraberlik ile gollü iki farklı yenilgi kendisini yarı finale yükseltirken; üç farklı yenilgide tur atlayan taraf Medipol Başakşehir olacak. Karşılaşmanın 2-0 Başakşehir lehine bitmesi durumunda ise mücadele uzatmalara gidecek.
İki takım arasında 1 Mart Salı günü Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak ve mücadeleyi hakem Sarper Barış Saka yönetecek.

GALATASARAY, AKHİSAR KARŞINDA MORAL ARIYOR
Kupada ikinci çeyrek final rövanş maçı ise Çarşamba günü oynanacak.
Ligde zirveden oldukça gerilere düşen Galatasaray deplasmanda yendiği Akhisar Belediyespor ile bu kez İstanbul’da karşı karşıya gelecek.
Galatasaray – Akhisar Belediyespor arasındaki mücadele 2 Mart Çarşamba günü Türk Telekom Arena’da saat 18.45’te oynanacak ve mücadelede hakem Kutluhan Bilgiç düdük çalacak.
Manisa’da yapılan ilk maçı sarı kırmızılılar Wesley Sneijder ve Selçuk İnan’ın attığı gollerle 2-1 kazanmıştı. Ev sahibi ekibin golü ise Hugo Rodallega’dan gelmişti.
İstanbul’da oynanacak rövanş maçında Galatasaray’ın alacağı herhangi bir galibiyet veya beraberlik tur atlamasına yeterken; 1-0’lık yenilgi de Galatasaray’a turu getirecek. Ancak Akhisar Belediyespor, 1-0 dışında alacağı galibiyetlerle tur atlayan takım olacak. Mücadelenin 2-1 Manisa ekibinin lehine sonuçlanması durumunda ise turu geçen tarafı uzatmalar yine olmazsa seri penaltılar belirleyecek.

FENERBAHÇE AMEDSPOR KARŞISINDA TUR ARAYACAK
Kupada çeyrek finalin diğer iki rövanşı ise 3 Mart Perşembe günü oynanacak.
Çeyrek final ilk maçında deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler ile berabere kalan Fenerbahçe rövanş maçında rakibini ağırlayacak. Ülker Stadı’nda 3 Mart Perşembe günü saat 18.15’te yapılacak maçı hakem Hakan Ceylan yönetecek.
Diyarbakır’daki ilk maç 3-3 berabere sonuçlanmıştı. Ev sahibi Amed Sportif Faaliyetler’de Şehmus Özer, İbrahim Ferdi Coşkun ve Yusuf Yağmur’un attığı gollere Fenerbahçe, Ramazan Civelek, Jose Fernando ve Volkan Şen ile cevap vermiş mücadele 3-3 tamamlanmıştı.
İstanbul’da oynanacak olan karşılaşmadan galip ayrılan taraf turu geçen taraf olurken 1-1 ve 2-2’lik beraberliklerde Fenerbahçe, 4-4 ve üstü beraberliklerde ise Amed Sportif Faaliyetler turu geçecek. 3-3’lük beraberlik durumunda turu geçen taraf uzatmalarda eğer olmazsa seri penaltı atışlarından sonra belli olacak.

BEŞİKTAŞ'I ZOR BİR RÖVANŞ BEKLİYOR
Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarında son mücadele ise Torku Konyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak. 3 Mart Perşembe günü 20:45'te Konya Torku Arena’da oynanacak maçta Yaşar Kemal Uğurlu’nun düdük çalacak.
İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı Torku Konyaspor Rijad Bajic ve Volkan Fındıklı’nın golleriyle 2-1 kazanmıştı. Beşiktaş’ın tek golünü ise Cenk Tosun kaydetmişti.
İki ekip arasında oynanacak olan karşılaşmanın berabere bitmesi veya ev sahibi Torku Konyaspor’un kazanması durumunda yeşil beyazlılar tur atlayan taraf olurken, 2-1’lik Beşiktaş galibiyeti maçı uzatmalara götürecek. Ancak Beşiktaş’ın alacağı 1-0’lık galibiyet bile turu geçmesine yetecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler