Muharrem Usta: Devrim yapıyoruz

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, taraftarlarlarının gurur duyacağı bir takım yaratmak istediklerini anlatarak, "Devrim niteliğinde kararlar aldığımız bu süreçte yaptıklarımızın değeri belki hemen anlaşılmayacak. Ancak eminim ki, biz gittikten sonra herkes her şeyin farkına varacak. Taraftarımız inansın, Trabzonspor’u ayağa kaldırıyoruz” diye konuştu.

Yayınlanma: 30.07.2016 - 11:56
Abone Ol google-news

Kadroda ciddi bir değişime giden Trabzonspor, bir yandan yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor bir yandan da transfer çalışmalarına devam ediyor. Deyim yerindeyse 24 saat mesai harcayan, her konuyla bizzat ilgilenen Bordo-Mavili kulübün patronu Muharrem Usta, Bordo - Mavililerin son durumunu Fanatik'e değerlendirdi.

İşte Usta’nın sözleri:

‘Darbe olayından çok...’

“Trabzonspor’u şu an transferde; Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ve olaylardan ziyade, kaybedilen itibarı zorluyor. Oyuncular zaten ülke hakkında fikir sahibi. Bu olayların geçici olduğuna inandırmak zor değil. Ama geçmişteki futbolcu sıkıntıları ve ihtilaflı sözleşmelerden dolayı oyuncuları ikna etmek çok daha zor. Duyuyorum ki bazıları, “Koskoca başkan, 20-21 yaşındaki oyuncu için görüşmeye mi gider?” diyormuş. Bu konuları onlardan fazla benim düşünebileceğimi herhalde herkes biliyor. Ama bu noktada futbolculara ve kulüplere bizzat başkan olarak benim güven vermem gerekiyor. Onun için de her yere gidiyorum”

‘Ben oraya gitmesem...’

“Bizzat bu transfer görüşmelerine gitmesem, o oyuncuların hiçbirini alamayız. Yoksa işin nasıl yapılacağını ben de çok iyi biliyorum. Kulübün imajı çok ciddi şekilde zarar görmüş. Hem oyuncuları hem de takımları ikna etmek oldukça zor. Biz bu ortamda önemli oyuncular alıyoruz, aynı zamanda kulübün imajını düzeltiyoruz. Kombine ve loca satışlarına gelirsek... Evet başlamış olmamız gerekiyordu. Ancak stada zaten geç taşınacağız. Bu konuda farklı organizasyonlar yapılacak. Taraftarlarımız takımı sahada gördüğünde gurur duyacak. Devrim niteliğinde kararlar aldığımız bu süreçte yaptıklarımızın değeri belki hemen anlaşılmayacak. Ancak eminim ki, biz gittikten sonra herkes her şeyin farkına varacak. Taraftarımız inansın, Trabzonspor’u ayağa kaldırıyoruz”

‘5 oyuncu daha kaldı’

“Mevcut kadroda sadece 5 oyuncuyla ilgili problemimiz kaldı. Bunlar Özer Hurmacı, Musa Nizam, Sefa Yılmaz, N’Doye ve Cardozo. Görüşmelerimiz sürüyor. Sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Hepsi çözülecek gibi duruyor. 1 forvet, 1 orta saha ve büyük olasılıkla 1 de sağ kanat alıp transferi bitireceğiz. Ama önceliğimiz, anlaşma sağlayıp imza attıramadığımız oyuncularda. Sonrasında eldekileri gönderip, 3 transfer yapacağız. O 3 oyuncuyla zaten görüşmeler yapıldı. Zamanı geldiğinde nokta koyacağız”

‘Sözümüzün arkasındayız’

“Son olarak bir yanlışı daha düzeltmek istiyorum. Menacer konuları kamuoyunda konuşuluyor. Aldığımız oyunculardan hiçbiri menacersiz oyuncu değil. Zaten futbol piyasasında böyle futbolcu yok. Ben, en başta, ‘Menacer tavsiyesi ile izlemeden futbolcu almayacağız’ demiştim. Nitekim de öyle yapıyoruz. İzleme heyetimiz ve teknik direktörümüz Ersun Yanal’ın onay verdiği isimleri alıyoruz. Ayrıca menacerlere standart üstü para da vermedik, vermeyeceğiz. Sözümüzün arkasındayız”

‘Castillo işi çözülecek’

Başkan Muharrem Usta, Fabian Castillo transferiyle ilgili soru işaretlerini de giderdi. Usta, “Castillo’yu günlerdir çözemememizin sebebi, bahsettiğim güvensizlik ortamı. Hem kulübü hem de menaceri parayı peşin görmek istiyor. Trabzonspor’un imajının nerelere geldiğinin göstergesidir bu. Ancak çözeceğiz. Castillo konusunu en kısa zamanda halledeceğiz. Devamında da oyuncunun takımın kampına katılmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler