Ve şampiyon Galatasaray!

Spor Toto Süper Lig’in 2017-2018 sezonunda Galatasaray şampiyon oldu. Sarı-Kırmızılılar deplasmanda Göztepe’yi Gomis’in penaltıdan attığı golle yenerek mutlu sona ulaştı. Taraftarlar 21. şampiyonluğu tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutladı. Son maça kadar şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe Konyaspor’u, Başakşehir de Kasımpaşa’yı 3-2 yendi. Fenerbahçe ligde ikinci, Başakşehir üçüncü oldu. Sivasspor’u 5-1 yenen son 2 sezonun şampiyonu Beşiktaş, 4. sırada kaldı.

Yayınlanma: 19.05.2018 - 19:47
Abone Ol google-news

<video:979167>

Galatasaray, deplasmanda Göztepe’yi 1-0 yenerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda 2017-18 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nda şampiyonluğa ulaştı. Sarı-Kırmızılılar, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmaya hak kazandı. Cim-Bom’un 1905’teki kuruluş tarihine denk gelen 19.05.2018’de oynanan mücadelede Galatasaray, saat 21.00’de 21. şampiyonluğunu kazanmayı başardı. Şampiyonlukla birlikte Galatasaraylı futbolcular, teknik direktör Fatih Terim ve yardımcıları tribündeki 550 Sarı-Kırmızılı taraftarla doyasıya bir mutluluk yaşadı. Futbolcular üzerinde “21” ve “Ruhumuzu sahaya koyduk, şampiyon olduk” yazılı tişörtler giyip tribünler karşılıklı “Şampiyon”, “Rerere rarara Galatasaray Galatasaray Cim- Bom-Bom” tezahüratları yaptı.

Krallık ve rekor Gomis’in

Gomis, Göztepe karşısında penaltıdan ağları havalandırıp bu sezonki 29. golünü attı. Fransız yıldız, 28 kez fileleri sarsan eski Fenerbahçeli Alex’i geçip Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu. Gomis gol krallığına da ulaştı.

Fatih Terim ‘7’ yaptı

Tudor’la yolların ayrılmasının ardından Sarı-Kırmızılı takımın başına geçen teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray’daki 7. şampiyonluğunu kazandı. Terim, Galatasaray’ın başındaki 17. kupasını elde etti. Öte yandan Turkcell, G.Saraylılar kupa sevincini dijital ortamda sınırsız yaşasın diye, ‘Şampiyon’ paketi sahiplerine, 21 GB internet hediye etti.

‘Seçime çevirmeyeceğim’

Mustafa Cengiz: Hak ettiğimiz, adil, doğru ve dürüst sonunda ipi göğüslediğimizi görüyorum. Bundan çok mutluyum. Bütün rakipleri de kutluyorum. Adil bir yarış olduğunu düşünüyorum. Türk futboluna, Galatasaray’ın bu şampiyonluğun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Önümüzde bir seçim var. Bu şampiyonluğu seçime çevirmek istemiyorum. Ben Galatasaray taraftarıyım. Ateşli bir taraftarım. Başkan olarak şampiyonluk yaşamak nasip oldu bana. Bu görev bana verildi, ben de layık olmaya çalıştım.

‘Anamızın aksütü  gibi helal’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, şampiyonluğun ardından “Göztepe ile başladık, Göztepe ile bitirdik. Galatasaraylılara hayırlı olsun, kulübün 21., benim 7. şampiyonluğum. Anamızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluk olarak görüyorum. Bunu hak eden oyuncularıma, yardımcılarıma, fizik departmanımıza, yanımda çalışan arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Daha evvel emeği geçen başkan ve yöneticilere, şimdiki başkan ve yöneticilere, daha evvel çalışan hoca ve profesyonellere teşekkür ediyorum. Dünyadaki bütün Galatasaray taraftarına, bizim ve oyuncuların ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Taraflı, tarafsız, isteyen, istemeyen, doğru, yanlış bir sürü şeyi geride bıraktık. Çok şükür bu şampiyonluğu kucakladık. Çok mutluyum. Böyle büyük bir başarıyı elde eden Galatasaray Kulübü, şampiyonluğu pazar günü kendine yakışır biçimde Ali Sami Yen’de gönlümüzce kutlayacağız” dedi.

‘Mekân sahibiyiz’

Terim, “Hocam siz Florya’ya gelince sanki bir sihirli değnek değiyor, bizim göremediğimiz ne oluyor?” sorusuna, “Ben Galatasaraylıyım. Ben Galatasaray’ın bir evladıyım. Mekânın sahibi biziz. Biz oralıyız” yanıtını verdi. Terim, “Yaşamak cesurların hakkı. Böyle şampiyon olunuyor. Sizin, benim herkesin adaleti şaşıyor ama Allah’ın adaleti şaşmıyor. Ben çok şampiyonluk yaşadım ama bu şampiyonluğun anlamı çok değişik, bu şampiyonluğun manası çok farklı. Tüm rakiplerimize de buradan selamlar, sevgiler, teşekkürler diliyoruz. Galatasaray’ın unutmayacağı bir şampiyonluk olacak” diye konuştu.

Devler ligi tweet’i

Fatih Terim, Twitter’dan Şampiyonlar Ligi’nin hesabını etiketleyip, “Knock knock! Guess who is back? - Tık tık! Tahmin et kim döndü?” mesajı yazdı. Galatasaray Kulübü’nün sosyal medya hesapları da “#MayıslarBizimdir” etiketiyle, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’un şampiyonluk sayılarını koyup rakiplerine göndermede bulundu.

Takımdan sürpriz

Terim’in basın toplantısına başladığı sırada Galatasaraylı futbolcular salona “İmparator Fatih Terim” tezahüratı yaparak girdi. Oyuncular ve Terim bir süre tezahüratta bulundu. Özellikle Nagatomo’nun uzun süre Terim’e sarılması dikkat çekti.

Muslera ağladı

Maçın son dakikasında gelen bir hava topuna Muslera ve Selçuk Şahin aynı anda yükseldi. Muslera topu kontrol ederken, Şahin meşin yuvarlağa eliyle vurunca; Uruguaylı file bekçisi sinirlendi. Muslera ardından Galatasaray armasını tutup öptü, maç sonu ise gözyaşlarını tutamadı.

Kutlama bugün

Sarı-Kırmızılılar 21. şampiyonluk kupasını bugün saat 19.05’te Türk Telekom Stadyumu’nda alacak.

<haber-yatay:979161,979166,979163,979165>

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler