Fenerbahçe Başkanı Ali Koç görevine resmen başladı

Fenerbahçe'de 3 Haziran'da yapılan başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ı deviren Ali Koç, mazbatasını aldı ve göreve başladı

Yayınlanma: 05.06.2018 - 18:08
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç görevine resmen başladı
Abone Ol google-news

3 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen başkanlık seçiminde kullanılan 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alarak Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 37. Başkanı seçilen Ali Koç ve yönetimi, Ülker Stadyumu'nda yaklaşık 15 bin Sarı-Lacivertli taraftarın önünde gerçekleştirilen mazbata töreniyle resmen görevlerine başladı.

"Büyük Başkan"

Törenin başında konuşma yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, seçim gününün organizasyon açısından başarılı geçtiğini belirterek, "Kulübümüzde cumartesi ve pazar günleri sizlere, Türk sporuna layık bir kongre yaşadık. Kongrenin adil geçmesi için benimle birlikte görev alan 6 arkadaşımı buraya davet ediyor, onlara teşekkür etmenizi istiyorum. Tezahüratlarınızı benim için tüketmeyin. Birazdan büyük başkan Ali Koç gelecek. Sesinizi lütfen harcamayın. Birazdan büyük başkan gelince istediğiniz kadar bağırın" ifadelerini kullandı ve Ali Koç'u kürsüye davet etti.

Sahneye Tamer Kaya ile çıktı

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç, sahneye kendisini Fenerbahçeli yapan Tamer Kaya ile çıktı. Tamer Kaya, Koç ailesi bünyesinde görevli olarak çalışıyordu. Kaya'nın hikayesi oldukça ilgi çekici. İyi bir Beşiktaşlı olan babaları Rahmi Koç’a rağmen önce kendisi Fenerbahçeli olan Mustafa Koç, “Oğlum başka seçeneğin yok, sen de Fenerbahçeli olacaksın” diyerek, kardeşi Ali Koç’a da formayı giydirir... Beşiktaşlı Rahmi Koç, sorulduğunda oğulları Mustafa ve Ali’yi evdeki garsonun gizli gizli çalışarak Fenerbahçeli yaptığını, ama diğer oğlu Ömer’i ise son anda Beşiktaş saflarında tutmayı başardığını anlatır. Mustafa Koç da babasını doğrulayarak şunları anlatmıştı: “Evet, beni evimizdeki garson Fenerbahçeli yaptı. Ali’ye ise, ben ‘Oğlum başka seçeneğin yok, sen Fenerli olacaksın’ diye bastırdım. O sıralarda 5 yaşında olan Ali de Fenerbahçe’yi seçti”

"Türk spor tarihinin en önemli seçimini gerçekleştirdik"

Konuşmasına taraftara teşekkür ederek başlayan Ali Koç, "Ben de sizinle gurur duyuyorum. Bu camianın bir ferdi olduğum için gurur duyuyorum. Ancak önemli olan, icraatlar başladıktan sonra benle ve arkadaşlarımla gurur duymanız. Bu hafta her anlamda bir ilk yaşıyoruz. Türk spor tarihinin en önemli, en değişik, en farklı seçimini gerçekleştirdik. Son 48 saatte ben ve arkadaşlarıma yaşattıklarınız, unutulmaz hisler. ayın Vefa Küçük'e teşekkür ediyorum. Zaman zaman ayrı da düşsek, bizler fazla da endişelensek, kendisi bu endişelerin gereksiz olduğunu gösterdi. Tüm Türkiye'ye örnek bir seçim yaptık" ifadelerini kullandı.

"Farkettiniz mi Fenerbahçe'nin büyüklüğünü?"

Seçim sürecindeki gündemden bahseden Başkan Koç, "Türkiye'nin gündemini işgal ettik. Dünyada seçimimiz mevzu bahis oldu. Taraflı tarafsız insanlar, iki gün boyunca saatlerce bizleri izlediler. Fenerbahçe'nin büyüklüğünün farkında olmanızı, kulübün personeline, sporcularına, yönetim kuruluna, tüm kurullara, derneklere, şubelere söylüyorum. Bu bilincin farkında olarak yaşayın, bu camianın mensubu olmaktan gurur duyun. Biz değişim ve dönüşüm dedik. Kongre üyelerimiz de aynı fikirde olduğunu gösterdiler. Şimdi ben ve arkadaşlarım, üç sene hizmet etmek için buradayız. Her şeyi bilmek zorundasınız çünkü bunu siz başardınız. Önümüzdeki sezon mücadele ettiğimiz her alanda şampiyonluğa oynayan kadrolar kuracağız ama gazetelerde yazanlara o kadar önem vermeyin" dedi.

"Hayal vadetmedik, değişim dedik"

Seçim hakkında konuşan Fenerbahçe Başkanı, "Size hayal vadetmedik. Değişim dedik, dönüşüm dedik. Mazeret için söylemiyorum ama bunu bilmek zorundasınız. Çünkü bunu siz başardınız. Ben sizin vitrininizim. Elbette şampiyonluğa, zirveye oynayan kadrolar kuracağız. Ama gazetelerde yazılıp çizilenlere, o kadar önem vermeyin. Bugün bahsedilen insanları biz açıklamadıkça itibar etmeyin. Esas mücadele ve zorluklar şimdi başlıyor. Aramıza başkalarının girmemesi için lütfen çok uyanık olun. 20 yıllık düzene alışanlar tarafından çok şey yazılacak, çizilecek" ifadelerini kullandı.

"Gelin bir sezonda sattığımız formayı 3 ayda satalım"

Taraftardan destek talebinde bulunan Koç, "Kapı kapı sponsor arayan bir kulüp değil, sponsorların kapımıza geldiği bir kulüp olacağız. Biz elimizi taşın altına koyacağız. Fenerbahçe için maddi, manevi sizi gece uyutacak fedakarlıklar yapacağız. İçiniz rahat olsun.Siz bizim arkamızda olduğunuz sürece, bizim kuracağımız her kadro şampiyon olabilecek seviyededir. En büyük transfer sizsiniz. Her şeyi yapabileceğimizin sözünü vermiyoruz ama sözünü verdiğimiz her şeyi yapacağımızı net şekilde ifade ediyorum. Şimdiden loca talepleri artmaya başladı. Kombineleri bitireceğinize beni zaten inandırdınız. Gelin bir rekora imza atalım. Bir sezon öncesi satılabilen en yüksek yeni sezon forma sayısını satalım. Bir sezonda sattığımız formayı Eylül ayına kadar satalım" şeklinde konuştu.

"Bu ülke artık kavgadan bıktı"

Seçim döneminde yaşanan kaos ortamının geride kaldığını belirten Ali Koç, "Ülkemizde Fenerbahçe'nin dostu, düşmanından daha çok olmalı. Bugün içinde bulunduğumuz durum doğru değil. Fenerbahçe şampiyon olduğu, başardığı zaman, Fenerbahçeli olmayan taraftarlar, sporla ilgilenmeyen insanlar da mutlu olsunlar. Bizim örnek kulüp olmamız lazım. Sevilmek istiyorsak, bizim de sevmemiz gerekecek. Sayılmak istiyorsak, biz de sayacağız. Bu ilkeleri, bu değerleri hep birlikte yaşatacağız. Bu ülke artık kavgadan, kaostan bıktı. Sporun ayrıştırıcı, nefret dilini değiştireceğiz" dedi.

"Hep beraber şampiyon olacağız"

Değiştirilmesi gereken durumlara açıklık getiren Koç, "İnsanlar sponsor olmaktan korkuyor. Bunu değiştirmemiz lazım. Futbol kulüpleri saha içinde kora kor mücadele ederken saha dışında da beraber olmalı. Bir masa etrafında oturup, 'yayın gelirlerini nasıl artırırız, ligimizin değerini nasıl yükseltiriz' diye konuşmalıyız. Fenerbahçe menfaatleri için kavga edilmesi gerekiyorsa kavga da ederiz, hiç şüpheniz olmasın. 'Topunuz gelin' ruhunun altında yatan anlayış da budur. Ben sizi şampiyon yapmayacağım. Hep beraber şampiyon olacağız. Hepiniz sağolun" diyerek konuşmasını noktaladı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler