Gayrimenkule de virüs kriteri gelecek

Gayrimenkul, turizm, tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şimdi her şeye format atmanın zamanı olduğunu belirterek, eski anlayışların tamamen değiştiği bir döneme girildiğini söyledi.

Yayınlanma: 06.05.2020 - 02:00
Gayrimenkule de virüs kriteri gelecek
Abone Ol google-news

Gayrimenkul, turizm, tekstil gibi alanlarda faaliyet gösteren Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şimdi her şeye format atmanın zamanı olduğunu belirterek, eski anlayışların tamamen değiştiği bir döneme girildiğini söyledi. Son üç yıldır gayrimenkulde sıkıntı olduğunu, bundan sonraki dönemde neler olacağını kestirmenin zor olduğunu dile getiren Akbalık, koronavirüs nedeniyle sektörün bir yol ayrımına girdiğini, bu yıl gayrimenkul alanında yatırım yapılmayacağını vurguladı.

Akbalık, korona nedeniyle artık balkonu olmayan, camı açılmayan, merkezi sistemle çalışan, 1+1 konutların, küçük metrekareli evlerin, rezidansların tercih edilmeyeceğini anlatarak “Tüketicinin tercihi değişecek bu çok net. Normal koşullarda insanlar ev alırken fiyatına, semtine dikkat ediyordu. Şimdi konut tercihlerinde ilk sıralara Covid-19 kriteri de girecek” dedi.

TURİZMDE HERKES KENDİNE HAS TEDBİRLER ALIYOR

Online ortamda bir grup gazeteciye açıklama yapan Akbalık, balkonu olmayan, camı bile açılmayan konutların bu sürçten sonra tercih edilmeyeceği için fiyatlarının da düşebileceğini, ancak balkonu, bahçesi olan geniş ferah evlerin satış hızının artabileceğini aktardı.

35 yıllık sanayici olduğunu anlatan Akbalık, “Özak olarak 15 Mart'tan itibaren tüm işletmelerimizi kapattık. Bazı şirketlerimiz için kısa çalışma ödeneğine başvurduk ama daha sonuçlanmadı. Bundan sonra neler değişecek asıl mesele o. Konut alma şevki çok kolay oluşmayacak. Turizmde artık insanlar kalabalığın daha az olduğu yerleri seçecektir. Bu psikolojiyle şimdi kimse tatile gitmez. Türkiye'de 20 bin otel var herkes kendine has tedbirler almaya çalışıyor. Turizmde ilk etapta yüksek doluluklar gelmeyecek” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler