Önce aşk vardı…

İstanbul şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’dan dizelerle, şiir ve müziğin iç içe geçtiği aşka dair bir gece.

Yayınlanma: 03.03.2015 - 17:23
Abone Ol google-news

İş Sanat’ın şiir tutkunları tarafından ilgiyle takip edilen dinletileri, İstanbul şairi Ümit Yaşar Oğuzcan ile devam ediyor. “Benim hayatım roman değil, baştanbaşa şiirdir, aşktır.” diyen şairin dizeleri Önce Aşk Vardı isimli dinletide duayen oyuncular Metin Belgin, Tilbe Saran, Hakan Gerçek ve Bülent Emin Yarar’ın sesinde hayat bulacak. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletide şiir ve müzik iç içe geçecek. Usta müzisyen Vedat Sakman, İstanbul ve Acılar Denizi gibi bazılarını Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirlerinden bestelediği duygu yüklü şarkılarla ve gitarıyla geceye renk katacak.

Aşk, ayrılık, özlem, ölüm gibi temaları içten bir anlatımla kelimelere döken Ümit Yaşar Oğuzcan, şiire 1940 yılında “Yedigün Şairleri” arasında başlamış, ilk yıllarda aruz ve hece ölçüsüyle şiirler kaleme almıştı. Şairin çok sayıda şiir ve düzyazı kitabında, antolojilerde ve biyografik eserlerde imzası bulunuyor.

Şiirleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan Ümit Yaşar Oğuzcan’ın dokunaklı dizelerinden derlenen dinleti 9 Mart 2015 Pazartesi günü İş Sanat’ta.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler