Locarno Film Festivali’nin kazananları açıklandı

67. Locarno Film Festivali’nde Altın Leopar Filipinli yönetmen Lav Diaz’ın oldu. ‘Geçmişten Gelen’ filmiyle büyük ödülü alan Diaz, Filipinler tarihinin en karanlık, dehşet verici dönemini anlattığını söyledi.

Yayınlanma: 17.08.2014 - 16:34
Abone Ol google-news

67. Locarno Film Festivali’nde uluslararası yarışmanın büyük ödülü Altın Leopar, “Mula sa kung ano ang noon” (Geçmişten Gelen) adlı filmiyle Filipinli yönetmen Lav Diaz’ın oldu.
Diaz, ödülünü aldıktan sonra, filmin çocukluk anılarına dayandığını, Filipinler’de ilan edilen sıkıyönetimin iki yıl öncesinde geçtiğini vurgulayarak şöyle dedi: “Tarihimizin en karanlık, dehşet verici döneminin başlangıcıydı. Filmde anlatılan her şey anılarımdan kaynaklanıyor. Karakterlerin hepsi de gerçek, yalnızca adlarını değiştirdim.”
1946’dan bu yana düzenlenen Locarno Festivali’nde bu yıl Jüri Özel Ödülü, ABD’li yönetmen Alex Ross Perry’nin “Listen Up Philip” adlı filmine verildi. Cannes, Venedik ve Karlovy Vary festivalleriyle birlikte dünyanın en eski film festivallerinden biri olan Locarno’da En İyi Yönetmen Ödülü’ne ise “Cavalo Dinheiro” adlı yapıtıyla Portekiz yönetmen Pedro Costa değer görüldü.
Seyircilerin oylarıyla verilen Halk Ödülü’nü “Schweizer Helden” adlı filmiyle İsviçreli yönetmen Peter Luisi aldı. Fransız oyuncu Ariane LabedFidelio, L’Odysee D’Alice” adlı filmdeki başarısıyla En İyi Kadın Oyuncu, Rus oyuncu Artem Bistrov da “Durak” (Budala) adlı filmdeki yorumuyla En İyi Erkek Oyuncu seçildiler.
Daha önce Bernaro Bertolucci, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Abbas Kiarostami, Alain Tanner, Werner Herzog gibi ustalara verilmiş olan Onur Leopar’ı ise bu yıl Fransız sinemasının Yeni Dalga akımından gelen ünlü yönetmeni Agnes Varda’nın oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler