Çizgi roman okuyarak yaşlanmak istiyorum

Beşiktaş'taki Arkabahçe Çizgi Roman Dükkanı çizgi roman evrenine açılan bir kapı. Tutkunları için kutsal bir mekan. Türkiye'den ve dünyadan her türlü yayını burada bulmak mümkün. Çizgi roman sevdalıları yalnızca sohbet için bile buraya geliyor. Dükkanın kahramanı Ahmet Kocaoğlu da çizgi roman okuyarak yaşlanmak istediğini söylüyor!

Yayınlanma: 18.08.2014 - 10:27
Abone Ol google-news

Arkabahçe Çizgi Roman Dükkanı iki yıldır Büyük Beşiktaş çarşısında zemin katta çizgi roman severlerin mutlaka uğraması gereken duraklardan biri haline geldi. Tutkunları için burası kutsal bir mabed. Türkiye'de çıkan tüm çizgi romanları raflarda bulmak olası. Aynı zamanda firmalarına göre değişen oranlarda indirimli olarak da satışlar yapılıyor. Arkabahçeyi farklı kılan, çizgi roman piyasasının kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Amerika'yı neredeyse günü gününe takip edebiliyor olması. Üç haftalık aralıklar ile gelen çizgi roman partilerinde sadece “super hero” ekolü değil bağımsız, manga ve Avrupa ekolünden bir çok çizgi roman örneği bulunuyor. Çizgi roman evreninin her türlü yan ürünü, replikası, oyuncağı ve gündelik kullanım için özel tasarımlarını bulmak da cabası. Gelelim günümüzün çizgi roman ile sınavına. Teknoloji ne kadar ilerlese de çizgi romanlar direniyor. Okunma oranları  hızla artıyor. Zaten artık teknoloji çizgi romanı, o da teknolojiyi besler halde. Bir de süper kahraman sineması, dev bütçeli fantastik filmler ile çizgi romanları besliyor. Yazarlar da çizgi romanları birgün beyazperdeye aktarılır hayaliyle yaratıcılıklarının sınırını zorluyor. Biz dönelim Arkabahçe'ye, bu hayal dükkanının kahramanı da Ahmet Kocaoğlu. Bir çizgi roman ve süper kahraman tutkunu. Yalnızca okumakla da kalmıyor, aynı zamanda bir yayıncı, eli kalem de tutuyor. Türkiye'de bu işi en yapanlardan. Zaten tutkusu mesleği olmuş. Kocaoğlu, “bu iş bir ticaret değil, Gerekli Şeyler'i de ben kurmuştum sonra onu ortağıma devir ettim. Birara ara verdim, kendime hep sordum 'kendini nerede görmek istiyorsun?' diye, ben de kendimi bu dükkanda gördüm. Bu işle uğraşıp, çizgi roman konuşan insanlarla yaşlanmak istediğimi fark ettim” diyor. Elbette çizgi roman kitlesi özel. Kocaoğlu da elli yaşıma girdim, bir elli yıl daha okusam doymam diyenlerden. Hikayesi de enteresan. İşletme mühendisliği okumuş, bankaya girmiş, hayatın tüm rutin rituellerini gerçekleştirdikten sonra Tansu Çiller döneminde batmış. Devamını Kocaoğlu anlatıyor; “Hayatımın en iyi batışıydı bu, nefis oldu ve hayatımız değişti! Dibin dibine indiğimizde hayat yeniden başlamak için bana bir şans verdi. Herkesin bu şansı yakalamasını isterim. Düşe kalka bu günlere gelsek de ben çok mutlu bir adamım”. İnsanın sevdiği işi yapması hayatının kurtulması demek, bu su götürmez bir gerçek. Darısı herkesin başına! Tabii bu arada çizgi roman evrenine girmediyseniz, yolunuzu Arkabahçe'ye bir düşürün. Büyük ihtimalle sizi sarıp kanınıza girecek bu tutku mutluluk için de bir fırsat verecektir...

Daredevil da geldi!

Yakın zamanda başlayacak TV dizisi öncesinde Daredevil en iyi maceraları ile raflarda! Daredevil’ın 2003 yılında Brian Michael Bendis’le Alex Maleev'in çizgi roman dünyasının en önemli ödülü olan Eisner'ı kazanmalarını sağlayan uzun soluklu macerası ile Arkabahçe yayıncılık okurlarını Hell's Kitchen dünyasına çağırıyor. Bay Silke adındaki gizemli adam kim? Wilson Fisk'in adamlarını ayaklandırıp Kingpin'i alt etmelerini nasıl başarıyor? Fisk'in karısı ve oğlu, adamlarının ayaklanmasında nasıl bir rol oynuyor? Silke'nin darbesiyle avukat Matt Murdock'ın peşine kiralık katillerin takılmasının bağlantısı ne? Her bölümde şaşırtıcı ve sürpriz gelişmelere tanık olacağınız, Daredevil'ı beklenmedik noktalara taşıyacak uzun bir maceraya hazır mısınız? Bu kitapla birlikte sadece Daredevil değil çizgi roman tarihinde tanık olunan en iyi hikayelerden birinin de temelleri atılıyor Korkusuz Kırmızı, Hell's Kitchen'da sizleri bekliyor!

www.facebook.com/ArkaBahceComicShop


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler