Polisiye tutkunlarına Kara Hafta

23 - 24 Kasım 2018 tarihleri arasında Pera Palace Hotel’de, DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenecek “4. Kara Hafta İstanbul Festivali” polisiye romanın ünlü simalarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yılki teması efsane polisiye karakter Mike Hammer olacak festival kapsamındaki tüm etkinlikler iki gün boyunca ücretsiz olarak tüm halkın katılımına açık olacak.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 22:59
Abone Ol google-news

Polisiye ve suç edebiyatının taçlandırıldığı Kara Hafta için düzenlenen basın toplantısında söz alan etkinlik komitesi başkanı Ahmet Ümit ilk romanı olan “Sis ve Gece”nin yayımlandığı 1996 yılında polisiye edebiyatın hâlâ ciddiye alınmayan ve aşağı görülen bir tür olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi: “O zamandan bu yana köprülerin altından çok sular aktı ve ben bu Kara Hafta etkinliğimizin Türkiye’de polisiye romanın aldığı yol açısından bir ölçüt olarak görüyorum. Sevgili çetin Altan ‘Türkiye’de polisiye roman yazılamaz çünkü buna uygun suçlar yok’ derdi. Pek çok yazar da Kemal Tahir, Peyami Safa gibi ustalar, kendi isimlerini kullanmadan polisiye yazdılar. Yani bundan bir şekilde bir çekince içerisindeydiler. Fakat Kara Hafta’nın dördüncüsünü yaptığımız bu günlerde artık polisiye romanın Türkiye’de rüştünü ispat ettiğini söyleyebiliyoruz”.

Pera Palace Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan DenizBank Kültür-Sanat Danışmanı Perihan Yücel, “İnsan en çok sanat ve edebiyat sayesinde kendini ifade edebilme, hissettiklerini ve düşündüklerini paylaşabilme imkânı buluyor. Aynı zamanda hayata kalıcı izler bırakmanın yolu da sanat ve edebiyattan geçiyor. Kurulduğu günden itibaren bu düşünceyi içselleştiren DenizBank’ın bu anlamda bıraktığı çok değerli ve silinmeyecek izleri var. Kara Hafta ile de Pera Palace’ın büyülü atmosferinde, kıymetli yazarlarla güzel izler bırakmaya devam ediyoruz” dedi.

Etkinlik komitesinde yer alan Adnan Özer’in programa dair detaylar verdiği toplantıda söz alan komite üyesi Metin Celâl de neden Mike Hammer’ın seçildiğine dair konuştu ve şunları söyledi: “Biz Mike Hammer’a biraz yerli tarafından bakıyoruz. Şöyle ilginç bir durum var, Mickey Spillane’in yadığı Mike Hammer romanı sayısı 7 ama Türkiye’de basılan roman sayısı ise 120. Bunların büyük kısmını Afif Yesari yazmış, bir kısmını da Kemal Tahir takma isimle yazmış, maddi gerekçelerle. Ama son derece enteresan romanlar bunlar, hem o kısmına bakacağız hem de Mike Hammer’e bakacağız”.
Festivalin açılış akşamında, 2018 Yılı Polisiye Edebiyatı’na Katkı Ödülü Doğan Hızlan tarafından Oğlak Yayınları’nın kurucusu ve sahibi Sena Haznedaroğlu’na takdim edilecek. Aynı gün ünlü yazar ve sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, DenizBank Selma Akboğa Salonu’nda DenizBank çalışanlarıyla bir söyleşi gerçekleştirecek. Bu yıl etkinliğe dünyaca ünlü Wolfgang Schorlau, BA Paris gibi polisiye alanında uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra; Ahmet Ümit, Armağan Tunaboylu, Celil Oker, Erol Üyepazarcı, Sevin Okyay, Taner Ay, İskender Pala gibi önemli Türk yazarları ve Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği de katılım gösterecek.

Etkinlikler ücretsiz
4. Kara Hafta İstanbul Festivali’nde tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek ve etkinliklere dair tüm detaylar #blackweekistanbul #karahafta hashtag’leriyle sosyal medyada paylaşılabilecek. Festival ile ilgili detaylara ayrıca www.karahafta.com web sitesinden ulaşılabilecek. Polisiye tutkunları 0212 377 40 00’ı arayarak tüm etkinliklere rezervasyon yaptırabilirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler