Yardım yerli oyuna verilecek

Özel tiyatroların projelerine, profesyonel tiyatrolar için yıllık 80, amatör tiyatrolar için yıllık 18 bin lira ve geleneksel tiyatrolar için de yıllık 15 bin liraya kadar devlet desteği sağlanacak.

Yayınlanma: 08.12.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan “Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, özel tiyatroların projelerine, başvuruda sunacakları toplam tahmini maliyetin yüzde 50’sine kadar destek verilebilecek. Destek tutarı profesyonel tiyatrolar için yıllık 80 bin lira, amatör tiyatrolar için yıllık 18 bin lira ve geleneksel tiyatrolar için de yıllık 15 bin lirayı geçemeyecek. Yönetmelik kapsamında Bakanlıkça hangi özel tiyatronun projesine ve ne miktarda yardım yapılacağını belirlemek üzere tiyatro alanında tanınmış kişilerin yer alacağı 7 kişiden oluşan bir Değerlendirme Komisyonu kurulacak. Ayrıca, Bakanlığın uygun görmesi durumunda tiyatro alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar da komisyona yazılı veya sözlü görüş sunabilecek. Başvurular her yıl 15 Temmuz-15 Ağustos arasında e-devlet kapısı üzerinden yapılacak.

Değerlendirme Komisyonu’nun göz önünde bulunduracağı ölçütler arasında projenin tiyatro alanına sağlayacağı katkı, özel tiyatronun daha önce aldığı yardımları protokole uygun kullanıp kullanmadığı, özel tiyatro tarafından gerçekleştirilen oyunların sanat seviyesi ve sahnelenmesindeki başarı düzeyi ile projenin Türk oyun yazarlarına ait bir eser olması yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler