Aslı bu olmasa gerek

Aslı İnandık’ın başrolünü oynadığı ‘Aslı Gibidir’ haftanın tek yeni yerli yapımı. Filmde farklı tiplemeler canlandıran İnandık oyunculuğuyla göz dolduruyor belki ama senaryo onu yarı yolda bırakıyor.

Yayınlanma: 25.01.2019 - 22:12
Abone Ol google-news

Sosyal medyaya yüklediği kısa videolarda canlandırdığı tiplemelerle fenomenleşen Aslı İnandık son bir iki yıldır takipçi sayısı sürekli yükseldiği için kendine yeni bir mecra arıyordu ve bu yeni açılımı beyazperdede boy göstermekle buldu. Sosyal medyadan ya da YouTube gibi platformlardan ünlenen isimlerin sayısı (bizde ve dünyada) hiç de azımsanacak gibi değil malum ve İnandık’ın burada edindiği şöhreti başka platformlara taşıması da gayet normal hatta belki onun kariyeri açısından gerekli de. Öte yandan bu fırsatı doğru değerlendirmesi de en az bir o kadar önemli elbette. Aksi takdirde bir çuval incirin berbat olduğunu görmek işten değil.

Fikir iyi, uygulama kötü

Gerçek Yaşam Dublörleri adlı bir şirketin ilanını bulan Aslı okul için (konservatuvar okumak istemektedir kendisi) gerekli parayı buradan kazanabileceğini düşünür ve işe başvurur. Burası bir çeşit oyuncu ajansıdır ama filmlere ya da dizilere değil gerçek yaşamdaki durumlar (altın günleri, düğünler vb.) için gerekli karakterleri canlandıracak oyuncular temin etmektedir. Bu şekilde Aslı burada farklı farklı karakterlerin yerine geçecek ve en büyük işi de zengin bir delikanlıyı kendisine âşık etmek olacaktır. Ama kader ağlarını çoktan örmüştür ve o delikanlı ile daha bu görev kendisine verilmeden tanışmıştır. Aslında filmin hemen başında Gerçek Yaşam Dublörleri üzerinden kurulan yapı fena değil (böylece hem Aslı İnandık ona sosyal medyada ün getiren tiplemeleri canlandırabilecek, hem de filme adını veren “Aslı Gibidir” esprisi yerine oturuyor) ama hem detaylardaki özensizlik (bir sahnede oyuncunun mikrofonunun ayan beyan belli olması ya da küçük rollerdeki oyuncuların zayıflığı gibi mesela) hem de senaryonun bir süre sonra hiçbir anlam taşımaması filmi baltalıyor.

İşin aslı, “Aslı Gibidir”, Aslı İnandık’ın sosyal medyadaki kısa videolarını aratıyor. Oyunculuğunu sergilemek açısından belki iyi bir fırsat ama hikâye zayıf olunca ne yazık ki film skeçler halinde ilerliyor ve biz Aslı İnandık bu boş filmi taşımakta zorlanmasa da biz izleyiciler sonunu getirmekte zorlanıyoruz. Hele en sondaki stand-up sahnesi o kadar yanlış ele alınmış ki o kadar olur. Hiç değilse burada sağlam bir metin yazılabilseydi de Aslı İnandık’ın gerçek komedi cevherini görebilseydik. Filmde rol alan Tuna Orhan, Ayten Uncuoğlu, Enis Arıkan, Toygan Avanoğlu gibi isimlerin ellerinden geleni yaptığını da notlarımıza ekleyelim bu arada.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler