Bilete bu yıl zam yok

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kültür sanat alanındaki olumlu çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İBB, bu yıl aldığı bir kararla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları biletlerine zam yapmayacaklarını gazetemize bildirdi. Önceki dönemlerde her yıl düzenli olarak biletlere zam yapılırken bu karar İBBŞT’de uzun bir aradan sonra bir ilk oldu.

Yayınlanma: 26.08.2019 - 22:51
Abone Ol google-news

Ödenekli tiyatrolarda, tiyatro sezonunun başlamasına yaklaşık bir ay kala biletlere yapılan zamlar da belli oldu. Devlet Tiyatroları, bu yıl biletlere yüzde 20 zam yaptı. Türkiye’nin üçüncü ödenekli tiyatrosu Bakırköy Belediye Tiyatroları ise önümüzdeki ocak ayında “bilete bir zam olabilir” açıklamasını yaptı.

DT’den 1-2 liralık fark!
Hatırlayalım, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, yakın zamanda bir açıklama yaptı ve şu sözlere yer verdi: “Bilet fiyatlarıyla ilgili küçük bir ayarlamamız oldu. Bilet fiyatlarımız yüzde 20 arttı. Zaten biliyorsunuz ‘Devlet Tiyatrosu’nun bilet fiyatları küçük rakamlarda seyrediyor. Yüzde 20 artsa bile 1-2 liralık bir fark oldu.”

Son duruma göre Devlet Tiyatroları’nda biletler tam 15, müzikal tam bilet ise 22.5 TL iken yeni zamma göre, tam bilet 18 TL, müzikal tam bilet 27 TL, çocuk oyunu ise 7.50 TL oldu. Devlet Tiyatroları’nda bilet fiyatları 3 ila 5 TL arasında bir farkla 15 Eylül’de satışa çıkacak.
Zam yapmayan İBBŞT, bu yıl tiyatro seyircisi tam bileti 20 TL’ye, müzikal tam bileti 27 TL’ye, çocuk oyununu ise 5 TL’ye seyredebilecek.
Bakırköy Belediye Tiyatrola-rı’nın (BBT) eski belediye başkanı Ateş Ünal Erzen’in görevde kaldığı süre boyunca, yani 8 yıl bilete zam yapılmamıştı. Son olarak BBT’de 11 Aralık 2015 tarihinde alınan bir kararla tam bilet 6 TL iken 10 TL’ye çıkarıldı. Bu sezon yapılacak zam oranı ise ocak ayında belli olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler