İstanbul’un en sevileni Galata Kulesi!

Time Out dergisinin okurlarına seçtirdiği İstanbul’un en sevilen mekânları, İstanbul’un mücevher gibi mekânları oldu.

Yayınlanma: 24.01.2020 - 02:00
İstanbul’un en sevileni Galata Kulesi!
Abone Ol google-news

Genelde bu tür ödül törenlerine gitmiyorum; popüler isimleri çağırıp magazin haberine kaynak olsun diye yaptıkları için. Ama söz konusu olan kişiler değil, İstanbul. Time Out dergisi, okurlarının oylarıyla İstanbul’un sevilen mekânlarını, yıldızlarını seçiyor! İstanbul, canım benim, canımın içi. Ve çok hoş bir şey oluyor, İstanbul’un en sevilen, en görülmek istenen yeri Galata Kulesi çıkıyor! Kulem, benim kulem! Üsküdar Kız Lisesi’nde yatılı okurken son restorasyonunu geçirmiş haline karşı kıyıdan bakar, hayal kurardım; ışıkları boğazında gerdanlık gibi. Üniversite sınavına hazırlanıyorum, kazanırsam oraya gideceğim! Yıllar sonra kulenin ayağının dibine taşındım, her gün ona bakarak uyuyorum, önünden geçiyorum. Benim kulem o. Ve ilginç bir şey oluyor, Galata Kulesi’nin ödülünü almaya sahneye kimse gitmiyor, bana verin diye atlıyorum, organizasyondan biri “Evet, siz alın” diyor. Neyse ki Bel-Tur yetkilisi arkalardan yetişiyor da elimde ödül, Galata Kulesi’nin manevi annesi olarak poz vermiyorum! İkinci mekan Süreyya Operası ki küçüktür ufacıktır ama bir mücevherdir; okurlar çok haklı. 

ÖDÜL ALAN MEKÂNLAR

Beykoz Cam Ocağı; İbrahim Tuna, Fauna; Sunset Grill Bar; Kuru Kahveci Mehmet Efendi ve Mahdumları; Şişli Fey; Sarıyer Arboretumu; Beyoğlu Rahmi Koç Müzesi. 

GAZETECİ DEĞİL, MAKARNACI

Bu mekânlar içinde bilmediğim bir tek yer vardı: İbrahim Tuna Fauna. Ve şok, şok, şok: ödüller açıklanmadan önce yanıma gelen, beyaz saç ve keçi sakalı, yuvarlak gözlükleriyle devrim dönemi Rus aydınlarını anımsatan bir beyefendi, beni tanıdınız mı diye soruyor. Ben, sık görüşmüyorsam, kimseleri hatırlayamıyorum, çipler dolu; kendini hatırlatıyor, eski öğrencilerimden biri! O kişi, İbrahim Tuna, önce bir kitapçı açmıştı Bahariye’de, sonra yanına bir kafe derken şimdi Ataşehir’de taze makarna yaptığı bir lokanta ki herkes parmaklarını yiyormuş, tabii ki ilk fırsatta deneyeceğim. Ben sana gazetecilik öğretmeye çalışmıştım, makarna yapmayı değil diyorum. Siz bize evinizde yemek de yapardınız, çok güzeldi diyor! Yaa, nereden nereye. Sarıyer Arboretumu, küçük ama şahane bir bahçe. Sunset Grill Bar, en romantik yemek mekânı. Mehmet Efendi’nin Mısır Çarşısı’nın girişindeki dükkânı, İstanbul’un en güzel kahve kokan köşesi! Time Out, ödül öncesi paylaştığı güzel videolarda Büyükada’yı, Maçka’da Gönül Paksoy’un butiğini, sanat ve eğlencenin buluştuğu modern kent konseptli DAS DAS’ı, her köşesi başka güzel İstanbul’u gösterip duruyor, sponsorları Ford’un otomobilleri eşliğinde, magenta renkli Corolla da bir âlem! İstanbul sokaklarına pek yakışıyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler