Erdoğan Bozok sonsuzluğa uğurlanıyor

“Karikatür ve Mizah Merkezi”nde gönüllü olarak yöneticilik yaparak, çizgi dünyasının emekçilerini ve eserlerini bir arada tutma yolunda özveriyle çalışan çizgi dünyasının duayeni Erdoğan Bozok’un cenazesi, 6 Ocak 2015 Salı günü öğle namazında İstanbul Bebek Cami’ne getirilecek ardından Rumeli Hisarı Aşiyan Mezarlığı’ndan sonsuzluğa uğurlanacak.

Yayınlanma: 05.01.2015 - 14:07
Abone Ol google-news

Karikatürist Erdoğan Bozok, 1932'de doğdu. Kabataş Erkek Lisesi mezun olan Bozok'un karikatür serüveni, ilk çalışmalarının Doğan Kardeş çocuk dergisinde yayımlanması ile başladı. Daha sonra karikatürleri Dünya, Milliyet, Bizim Gazete, Akbaba, Çivi, Çarşaf, 2000'e Doğru, gazete ve dergilerinde yayımlandı. Sergiler açtı. Uluslararası yarışmalara katıldı. Kazandığı ödüllerden en önemlisi “Altın Ezop”tur (Gabrova/Bulgaristan-Büyük ödül, 1973). Bir karikatürü 1985 yılında Belçika’da yayımlanan “25 yılın en iyi 60 karikatürü” albümüne alındı. Daha önce “Çizgiler, Modern Çağ ve Rastgele” isimli üç kitabı yayımlandı.

Erdoğan Bozok çeşitli dönemlerde Karikatürcüler Derneği yönetiminde görev aldı, 1992'de de Başkanlık yaptı. Kurulduğu 27 Şubat 1989 tarihinden itibaren Karikatür ve Mizah Müzesi'nde yönetici olarak görev yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler