Eurovision'dan çıktık, Türkvizyon'a katılıyoruz

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın finali 21 Aralık 2013 tarihinde Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü'ndeki Spor Salonu'nda yapılacak.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 16:55
Abone Ol google-news

Vali Güngör Azim Tuna, düzenlediği basın toplantısında Türkvizyon Şarkı Yarışması ile ilgili bilgi verdi. Vali Tuna, yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Altay Cumhuriyeti, Azerbaycan, Başkurdistan Cumhuriyeti, Beyaz Rusya, Bosna- Hersek, Gagavuz Yeri, Gürcistan, Hakas Cumhuriyeti, Irak Türkmenleri, Karaçay- Balkar Halkları Temsilcisi, Kazakistan, Kemerov Eyaleti Dağlık Şor Bölgesi, Kırgızistan, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Yakutistan, Tataristan, Tuva Cumhuriyeti ve Ukrayna'nın katıldığını söyledi.

Yarışmanın finalinin 21 Aralık 2013 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü'ndeki Spor Salonu'nda yapılacağını belirten Güngör Azim Tuna, bu yarışmada Türkiye'yi 'Manevra' adlı müzik gurubunun temsil edeceğini belirtti.

Türkvizon Şarkı Yarışması'nda birinci olana Anka kuşu şeklinde yapılmış olan altın, ikinciye gümüş, üçüncüye de bronz verileceğini söyleyen Vali Tuna şunları kaydetti: "Türkvizyon projesi, ortak kültür mirasımızı geleceğe taşımak için gerçekleştirilen Kültür Başkentliği uygulamasının sadece bir ilde ve bir yılla sınırlı kalmayıp, Türk dünyasının dilde, fikirde, işte birlik vizyonuna uzun vadede katkı sağlamak üzere geliştirilmiştir. Türkvizyon etkinliği Türk dünyasının ilk ve tek müzik yarışmasıdır. Müziğin evrensel diliyle Türk dünyasında gönül birliği sağlayacak Türkvizyon; aynı zamanda kültür başkentliği kapsamında dünyaca ses getirecek büyük bir projedir. Türk kültürünün sevgi, hoşgörü ve akılcılık ilkelerine dayandığının bilinci içinde, Türk kültürünün uluslararası düzeyde benimsenmesine, müziğin evrensel diliyle yaygınlaştırılmasına çalışmakla, bu yolda uygarlığa, dünya barışına ve insan haklarına hizmet etmeyi de amaçlıyoruz."

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler