Cadı avı

Mara Leveritt’in ‘Devil’s Knot: The True Story of the West Memphis Tree’ adlı kitabından uyarlanan, gerçek bir olayı anlatan dram, adalet, yargı, suçluluk, vicdan temalarını başarılı bir vurguyla sorguluyor.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 20:12
Abone Ol google-news

1993’te Arkansas, Batı Memphis’te ebeveynleri işçi sınıfından gelen 8 yaşlarındaki üç çocuk, Stevie Branch, Christopher Byers ve Michael Moore bisiklete binmek üzere ormana giderler. Akşama dek çocuklardan haber alınamayınca polis kapsamlı bir araştırma başlatır. Bir süre sonra üç çocuğun cesetleri ormanın kenarındaki nehirde bulunur. Cinayetler şeytana tapan bir tarikat tarafından işlenmiş gibidir.

Kasaba halkı ve polis, yaşları 16–18 arasında değişen Jason Baldwin, Damien Echols, Jessie Miskelley’i suçlar, çünkü bu çocuklar siyah giysiler giyiyorlar, metal müzik dinliyorlar, şeytana tapınma ayinleri düzenliyorlardır. Kasabada acımasız bir cadı avı başlatılır. Özel dedektif Ron Fogelman idam cezasına  karşı olduğu için suçlanan gençleri gönüllü olarak savunacağını açıklar.

Polis, yargıç, herkes Jason, Damien ve Jessie’yi hedef göstermekte, idam edilmelerini istemektedir. Oysa gerçek çok daha ürkütücüdür. Dedektif Fogelman 2007’ye dek davayı izlemiş sonunda korkunç gerçeği ortaya çıkartmıştır. Jason, Damien ve Jessie 18 yıl tutukevinde kaldıktan sonra davalı tarafın suçu itiraf etmediğinden ötürü serbest bırakılmışlardır.

Devil’s Knot (Şeytan Düğümü) Yön: Atom Egoyan Oyn: Colin Firth, Reese Witherspoon, Jet Jurgensmeyer, Seth Meriwether, Alessandro Nivola, James Hamrick/ 2013, 114 dakika, Yeni Film.

Format: Dvd, BasOynat.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler