Buena Vista 'adios' diyor

Küba'nın ünlü müzik topluluğu Buena Vista Social Club, veda turnesine çıkıyor.

Yayınlanma: 24.03.2015 - 10:19
Abone Ol google-news

Küba’nın simge müzik topluluğu Buena Vista Social Club veda turnesinde. 16 yıl kadar önce müzik sahnesinde belirdiğinde kısa sürede milyonlarca hayran kazanan topluluğun turnesi bir yıldan fazla sürecek ve 4 kıtayı kapsayacak. Kendi adını taşıyan albümüyle Grammy ödülü kazanan ve 1997’den bu yana birbirinin yerini alan müzisyenlerle turneler gerçekleştiren topluluk, önümüzdeki günlerde Fransa, Hollanda ve İngiltere’yi dolaşacak ve yıllar sonra Londra’da Royal Albert Hall’da da sahneye çıkacak.

Sosyalist ülkelerin birbiri ardı sıra çöktüğü ve tüm gözlerin tek sosyalist ülke Küba’ya çevrildiği 1990’larda parlayan Buena Vista Social Club’ın, Küba hükümetinin ABD’nin Obama yönetimiyle çeşitli anlaşmalara vardığı bugünlerde veda turnesine çıkması, pek çoklarınca “anlamlı” olarak yorumlanıyor.

 

Diva büyüleyici...

Buena Vista Social Club’a veda turnesinde, müzik yönetmeni ve tromboncu Jesus “Aguaje” Ramos önderlik ediyor. Turne grubunda, topluluğun ünlü albüm ve filminde yer almış unutulmaz müzisyenler de eksik değil: 83 yaşındaki büyüleyici diva Omara Portuondo, trompetçi Guajiro Mirabal, Küba müziğine özgü çalgıların ustaları Barbarito Torres ve Papi Oviedo, Havana’nın genç yıldız piyanisti Rolando Luna, kontrbasçı Pedro Pablo, vurmalılarda Andres Coayo, Filiberto Sanchez ve Alberto “La Noche” ve ünlü şarkıcılar Carlos Calunga ve Idania Valdez.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler