Şehir Tiyatroları'nda 'Gezi'ye destek verenlere maaş kıyımı

‘Gezi’ye destek veren Şehir Tiyatroları çalışanlarının teşvik maaşları ödenmiyor.

Yayınlanma: 09.05.2015 - 06:43
Abone Ol google-news

Şehir Tiyatroları’nın yönetimini bürokratlara teslim eden yeni yönetmeliğe karşı mücadele eden Levent Üzümcü kurumdan ihraç edilmek isteniyor.

İhraç istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve hakkında soruşturma açılan oyuncu Levent Üzümcü bu durumu hukuksuz olarak niteledi. Üzümcü’nün, politik görüşü, 2013 Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma, basına verdiği demeçler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösteriliyor. Siyaset yapmadığını, herhangi bir siyasi partiye de üye olmadığı vurgulayan Üzümcü, bir hak arama mücadelesi içinde olduklarını vurguladı. Üzümcü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni’nin bütün haklarının elinden alındığı yeni yönetmelikle ilgili olarak diğer sanatçılar gibi yıllardır mücadele veriyor.

Üzümcü, Şehir Tiyatroları çalışanlarının Gezi Direnişi’ndeki tavırları beğenilmediği için toplam 550 çalışanın iki buçuk yıldır teşvik ikramiyelerinin, maaşlarının ödenmediğini söyledi. Tiyatro sanatçılarının kadrolara alınmadığını, tiyatroya yeni alınacak oyuncuların sosyal medya hesaplarının araştırıldığını da sözlerine ekledi. Üzümcü, “İnsanların devletle problemi yok, hükümetin yanlış tavırlarıyla ilgili sorunları var. Bir ülkede yaşayan insanların kendilerini yöneten hükümetin yanlışlarını eleştirmeleri en doğal hakkıdır. Günümüzde eleştiri vatan hainliği olarak niteleniyor. Aslında, hükümetin kendini devlet sanmakla ilgili ciddi bir problemi var. Devlet, kocaman bir kamyon gibidir, hükümet ise şoförüdür. Bugünkü hükümet kamyon da şoför de benim diyor. Olmaz ki... 15 yaşında öldürülen çocuğun katilini sorduğumuz için dava açıyorlar. Sürekli olarak “vatan haini” olarak suçlanıyoruz” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler