Ruhu çıplak kadınlar

Yıldız Tilbe konserinde seyircisini hem ağlattı hem oynattı

Yayınlanma: 06.06.2015 - 12:05
Abone Ol google-news

Sigarası, içkisi, derdi tasası, hatıraları, hatırladıkları, unutmak istedikleri, hepsini yanına alıp sahneye çıkan Yıldız Tilbe önceki günkü Jolly Joker İstanbul konserinde seyircisini hem ağlattı hem oynattı.

Yıldız Tilbe’ye “deli kadın” diyorlar, evet deli! Çünkü, o hem eyvallahı olmayan hem de çok açık ve çıplak bir kadın. Sevdiği adama “Bir daha dokunma” da diyebiliyor “affet beni”, “bırakma beni” de diyor, “yaralıyım” diye de bağırıyor, “kahretsin seviyorum” diye isyan da ediyor. Sevmekte direnen, sevilmek için gerektiğinde yalvaran bir kadın… Bu halinden şarkılara süzülen haller de onu deli yapıyor, daha doğrusu bu kadar çıplak olduğu için deli deniyor ona belki de.

Siyah uzun taşlı elbisesiyle sahnede parlayan Tilbe sahnede olgun bir kadın... “Dayan Yüreğim” parçasını söylerken hatırladıkları sanki sahnede ona acı veriyor.

Konserde, son albümünde Yıldız Tilbe’den parça alan ve bir Yıldız Tilbe hayranı olan Ceylan Ertem de aramızdaydı. Ertem, Tilbe’nin “El Adamı” şarkısını seslendirirken en çok da kendisi heyecanlandı.

Şarkılarında “Beni bana kırdıran bu gönül canıma düşman” diyen Tilbe ,“Vazgeçtim yana yana” diyerek şarkılarındaki gibi sevmenin bedelini ağır ödediğini hissettiriyor bize sahneden.
Sahnede dinleyicilerine sevdiği atasözlerini anlatan Tilbe’nin “Köy yanar kahpe saçını tarar” örneği seyircinin hoşuna gitti. Sahnede “Sizlerle buluşunca bütün derdimi unutuyorum, benim gerçeğim de bu” diyen Tilbe, seyircisine sordu: “Ben bile bazen kendimden nefret ederken siz beni neden seviyorsunuz?” Cevap veriyorum, Yıldız Tilbe’yi seviyorum çünkü onun acısı çok gerçek, kendinden kaçmıyor, dümdüz vadisi, tıpkı şarkısındaki gibi: “Aşk düzlükte yaşanıyor, düzlük tek aşta”. İşte tam da bu nedenlerle hem Yıldız Tilbe hem de onu seven kadınlar, “deli kadınlar”, ruhu çıplak kadınlar...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler