Umut yolculuğu

The Descendants (Senden Bana Kalan) ve What about Schmidt’in (Schmidt Hakkında Herşey) yönetmeni Payne, bir baba–oğulun yolculuk öyküsünü duygulu, mizah dolu bir anlatımla irdeliyor.

Yayınlanma: 12.06.2015 - 18:10
Abone Ol google-news

Yaşamı alkolizm yüzünden harcanmış, düş kurmayı uzun süre önce bırakmış yaşlı oto tamircisi Woody, müşterek bahis pazarlamadan 1 milyon dolar kazandığını bildiren bir mektup alır. Piyango haberiyle adeta yeniden yaşama tutunan içe dönük, az konuşan Woody, Nebraska’ya doğru yola çıkar. Piyango haberinin bir pazarlama taktiği olduğunu babasına anlatmaya çalışan, oğlu David, katır gibi inatçı babasını sonunda Nebraska’ya kendisi götürmeye karar verir.

Woody’nin umut yolculuğuna dışa dönük karısı Kate, hava durumu sunucusu oğlu Ross’ta katılır. Amerikan orta sınıfından manzaraların yer aldığı bu ilginç yolculukta David, babası Woody’yi yakından tanıma fırsatı da bulur.

Aile ilişkileri, umut, iyimserlik, pişmanlıklar temalarını buruk–tatlı bir anlatımla vurgulayan dramatik komedinin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, Alexander Payne’le çalışmak, mekan tasarımları, fragman, siyah–beyaz görüntü çalışması, fragman yer alıyor.

Woody rolüyle Bruce Dern, Cannes Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Nebraska Yön: Alexander Payne Oyn: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Stacy Keach, Bob Odenkirk, Mary Louise Wilson, Rance Howard / 2013, 110 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler