Adaletin bekçisi

Gerçek bir öyküden uyarlanan dramatik polisiye, idealist, gözüpek yargıç Pierre Michel’in mafyayla savaşımını düşündürücü, sürükleyici bir anlatımla betimliyor.

Yayınlanma: 24.07.2015 - 17:25
Abone Ol google-news

Marsilya 1975. Mafyanın yuvasına dönüşmüş kentte kanlı hesaplaşmalar sürmektedir. Fransız Bağlantısı adlı mafya örgütü, Marsilya’yı eroinin başkentine dönüştürmüştür. Bu acımasız örgüt New York sokaklarını da ele geçirmiştir, çevreye şiddet ve ölüm saçmaktadır.

Çocuk hakimi Pierre Michel organize suçlar hakimliğine atanınca örgütün şefi Gaetan Zampa’ya karşı savaş açar. Marsilyalı yönetmen Cédric Jimenez, çocukluğundan beri hayran olduğu yargıç Pierre Michel’e saygıda bulunurken Marsilya kentini de filmin üçüncü karakteri gibi işler. Yargıçın ve mafya babasının gündelik yaşamlarını, eşleriyle olan ilişkilerini yansıtır. Hem Michel’in hem de Zampa’nın farklı yönlerini aktarır, her ikisinin de yaşamlarında eşleri önemli roller üstlenmişlerdir, kocalarının üzerlerindeki etkileri dolaylı da olsa güçlüdür. Michel’in geçmişteki poker bağımlılığına, Zampa’nın çok sayıda insanı beslediğine de değinir.

1970’lerin sinemasına gönderme yapan yönetmen, Henri Verneuil, Jacques Deray, Yves Boisset, Georges Lautner, Martin Scorsese, William Friedkin, Francis Ford Coppola gibi yönetmenlere saygıda bulunur. Jean Dujardin’le Gillies Lellouche, Alain Delon–Jean Paul Belmondo, Robert De Niro’yla Al Pacino ikilisini anımsatırlar, karşıt karakterlerde başarılı yorumlar sunarlar.

1975’ten 1981’e dek uzanan gerçek öyküde, şiddet, yozlaşma, derin devlet, idealizm, vicdan, hesaplaşma temaları düşündürücü bir vurguyla irdeleniyor.

La French (Kanunun Kuvveti) Yönetmen: Cédric Jimenez Oyuncular: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette, Mélanie Doutey, Guillaume Gouix, Benoit Magimel / 2015, 129 dakika, Kanal D Home Video.

Format : Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler