Acımasız yaşam savaşımı

Eylül’de Bir Gün’le belgesel Oscar’ını alan, İskoçya’nın Son Kralı, Devlet Oyunları’yla diktatörlerin, devletin erkini sorgulayan Kevin Macdonald, Kara Deniz’de 1970’lerin gerilimlerine saygıda bulunuyor.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 17:25
Abone Ol google-news

Hep sömürülenlerin, ezilenlerin yanında olan İskoçyalı sinemacı büyük şirketlerin kurbanı olan işçi sınıfına odaklanıyor, izleyiciyi denizin altına götürerek bol karakterli geleneksel bir serüven sunuyor.

Otuz yıllık denizaltı kaptanı Robinson onbir yıldır çalıştığı Agora şirketinden kovulur. İşiyle birlikte ailesini de yitiren, 12 yaşındaki oğlunu varsıl bir üvey babanın büyüttüğü Robinson büyük paralar kazanmanın yollarını arar. 2. Dünya Savaşı’nda içi 4.3 ton altınla dolu bir Alman denizaltısının yetmiş yıldır Gürcü karasularında denizin altında yattığını öğrenen kaptan gizemli bir sponsorun yardımıyla İngiliz ve Ruslardan oluşan bir ekip kurar.

Kendileri gibi hurdaya çıkartılmış bir Rus denizaltısına binen yaşam yorgunu bu ekibin tek bir düşü vardır: Evlerine zengin dönmek. Daima onların sırtlarından para kazanılmıştır şimdiyse onlar hak ettiklerine kavuşma çabasındadırlar. Birbirlerini çözmeye çalışan, ikilem ve iletişimsizlik içerisindeki bu denizciler acımasız bir yaşamda kalma savaşımı verirler.

Macdonald, daracık, boğucu tek bir mekanda, korku, öfke, tehdit, dehşet, umut duygularını izleyiciye birebir yetkinlikle geçirir.

Black Sea (Kara Deniz) Yönetmen: Kevin McDonald Oyuncular: Jude Law, Scott McNairy, Ben Mendelsohn, David Therlfall, Konstantin Khabenskiy, Sergey Puskepalis / 2015, 110 dakika, BirFilm.

Format: Dvd, BasOynat.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler