Korkularla yüzleşmek

Susan Hill’in öyküsünden uyarlanan doğaüstü korku-gerilim, izleyci tarafından çok beğenilen The Woman in Black (Siyahlı Kadın/ 2012) adlı serinin ikinci filmi.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 14:24
Abone Ol google-news

1941, Londra. Kent Alman hava kuvvetleri tarafından bombalanırken genç, güzel öğretmen Eve Parkins’le okul müdürü Bayan Jean Hogg, bir grup çocuğu güvenlikleri için Londra dışındaki Crythin Gifford’a götürürler. Eve trende uçuş memuru Harry Burnstow’la tanışır. Harry, Crythin Gifford yakınlarındaki havaalanında görevlidir.

Eve, Bayan Hogg ve çocuklar, 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz hükümetince sığınma evi olarak kullanılan Eel Marsh Evi’ne yerleşirler. Burası çok ürkütücü, çocukların yaşaması için hiçte uygun bir mekan değildir. Bombardıman sırasında ailesini yitiren, o günden beri hiç konuşmayan Edward, evde siyahlı bir kadının gezindiğini belirtir. Bir gece çocukların içinden Tom kaybolur. Eve, Tom’un cansız bedenini deniz kıyısında bulur.

Adada başkalarının da yaşadığını, gizemli siyahlı kadının onların korkularından, şüphelerinden, çaresizliklerinden beslendiğini düşünen Eve tüm çocukları evden uzaklaştırmak için harekete geçer. Havaalanına gitmeleri için onlara Harry yardımcı olur. Edward’ın kaybolduğunu anlayan Eve onu kurtarmak için Eel Marsh’a geri döner.

İngiltere’de 1948’de kurulan ve 60’ların ortasına dek popüler, düşük bütçeli korku–gerilim filmleri çeken dünyaca ünlü Hammer yapımları tarzında gerçekleştirilen film, geçmiş, suçluluk, korku, ceza, bağışlama temalarını da yetkinlikle işliyor.

The Woman in Black 2 : Angel of Death (Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği) Yönetmen: Tom Harper Oyuncular: Phoebe Fox, Jeremy Irvine, Helen McCrory, Adrian Rawlins, Leanne Best, Oaklee Pendergast/ 2014, 94 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler