Adalet ve eşitlik için

Lezbiyen polis dedektifi Laurel Hester’in gerçek yaşamını anlatan dram, adalet, eşitlik, güven, geleneksel değerler, sistem temalarını düşündürücü ve gerçekçi bir vurguyla tartışıyor.

Yayınlanma: 12.02.2016 - 12:03
Abone Ol google-news

23 yıldır New Jersey, Ocean Eyalet Polisi Teşkilatı’nda çalışan Laurel Hester, dürüst, idealist, işine bağlı, cinsel seçiminden ötürü kapalı yaşayan bir polis dedektifidir. Uyuşturucu çetelerinin peşine düşen Laurel birçok kez canını tehlikeye atmış, dayak yemiş, yaralanmıştır. Ocean County’deki tek kadın dedektif olmayı amaçlayan Laurel, kendinden genç Stacie Andree ile bir ilişki yaşamaya başlar.

Laurel’le Stacie’nin düşleri sevgi dolu bir eş, bahçeli bir ev, bir de köpektir. Bir süre sonra akciğer kanseri olduğunu anlayan Laurel ölümünün ardından emekli maaşının hayat arkadaşı Stacie’ye verilmesini eyalet meclisinden talep eder. Ancak geleneksel değerlere uymayan bir ilişki sürdürdüğü, evlilik bağının kutsallığını bozduğu için eyalet meclisi üyeleri Laurel’in bu isteğini reddederler. Yaşamı süresince doğru bildiğini yapan, hep adaletin peşinde olan Laurel eşitlik savaşımını sonuna dek sürdürmeye kararlıdır.

Cynthia Wade’in Akademi ödüllü kısa belgeseli Freeheld’den (2007) uyarlanan sosyal dramın yapımcılığını Stacie Andree’yi yorumlayan oyuncu Ellen Page üstlendi. Filmdeki Hands of Love şarkısını da Miley Cyrus seslendiriyor.

Laurel Hester’le Stacie Andree’nin eşitlik mücadelesi New Jersey Yasama Meclisi’nin Hayat Arkadaşlığı yasasını düzeltmesine neden oldu. Yasa, tüm New Jersey çalışanlarının tazminat hakkının geçerli olması şeklinde düzeltildi.

2013’te Laurel Hester’in ölümünden yedi yıl sonra New Jersey’de eşcinsel çiftler için evlilik izni verilmeye başlandı. 26 Temmuz 2015’te ABD Yargıtayı evlilikte eşit hakların olmasını onayladı.

Freeheld (Aşka Özgürlük) Yönetmen: Peter Sollett Oyuncular: Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon, Steve Carell, Josh Charles, Luke Grimes/ 2015, 99 dakika, BirFilm / Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler