Münih 25. Türk Film günleri başladı

Almanya'da Münih Türk Film Günleri, 25. kez Türk filmlerini sinemaseverlerle buluşturdu.

Yayınlanma: 22.03.2014 - 11:08
Abone Ol google-news

Almanya'da 1989 yılında Türk ve Alman sinemaseverlerin birlikte kurduğu Münih Sinema Türk Film Merkezi’nin düzenlediği 25. Münih Türk Film Günleri başladı. 30 Mart’ta kadar sürecek olan Münih Türk Film Günleri, Gasteig Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle, Yeşim Ustaoğlu’nun “Araf” filminin gösterimiyle açıldı. Münih Sinema Türk Film Merkezi Başkanı Margit Lindner ve Hazım Yılmaz’ın sunumunu yaptığı açılış töreninde Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş ve Belediye Başkanı Hep Monatzeder birer konuşma yaptılar. Yeni seçilen Münih Belediye Meclisi Üyesi Cumali Naz (SPD)’ ın da katıldığı açılışa Münihli sinemaseverler büyük ilgi gösterdiler.

 

Toplam 17 film gösterilecek

Etkinlik hakkında bilgi veren Münih Sinema Türk Film Merkezi sözcüsü Sabahat Ünal, “25. Türk Film Günlerinde Gasteig Kültür Merkezi’nde 5'i belgesel olmak üzere toplam 17 film gösterilecek. Tuncer Kurtiz ve Zeki Ökten’in de anılacağı etkinlikte Yılmaz Güney’in senaryosunu yazdığı “Sürü” filmi ile Kurtiz’in acımasız yargıç rolündeki “Hoşçakal Yarın” filmleri izleyiciyle buluşacak” dedi.

 

Türk Film Günleri’nin açılışına merkezin kurucularından Erman Okay da katıldı. Etkinlik boyunca Yeşim Ustaoğlu, Can Candan, Atalay Taşdiken, İpek Türktan, Gökhan Horzum, Ercan Kesal, Metin Avdaç, Cüneyt Kaya, ve Perihan Bayraktar Münihli sinemaseverlerle buluşacaklar.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler