Türkan Saylan 6. Sanat ve Bilim Ödüllerini kazananlar belli oldu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 2010 yılından bu yana her yıl, Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak için bilim ve sanat ödülleri veriyor.

Yayınlanma: 16.05.2016 - 16:31
Abone Ol google-news

Türkan Saylan 6. Sanat ve Bilim Ödülleri sahiplerini buldu. Sanat ödülü “öykü” dalında, seçici kurulun oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda Melike Belkıs Aydın ve Göksu Baykal arasında paylaştırıldı. “Sağlık” alanındaki bilim ödülünün sahibi ise Doç. Dr. Yalçın Solak oldu.

Sanat Ödülü: Sezer Ateş Ayvaz, Prof. Dr. Aysel Çelikel (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına), Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Turhan Günay (Seçici Kurul Başkanı), Selim İleri ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’dan oluşan seçici kurul, sanat dalında “öykü” ödülünü iki yazar arasında paylaştırdı. Seçici kurul oybirliği ile aldığı kararla Göksu Baykal’ı Geç Kalmış Bir Öpüş, Melike Belkıs Aydın’ı da Pembe Kızıl adlı öykü kitaplarıyla ödüle değer buldu.

Bilim Ödülü: Bilim Akademisi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle bu yıldan başlamak üzere Genç Bilim İnsanları Ödül Programına (BAGEP) sağlık bilimleri alanından başvuran adaylar arasından bir kişiye BAGEP ödülünün yanı sıra “Türkan Saylan Bilim Ödülü” de verilmektedir Bilim Akademisi tıp seçici kurulu bu yıl Doç. Dr. Yalçın Solak’ı 6.Türkan Saylan Blim Ödülüne layık görmüştür. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Doç. Dr. Yalçın Solak en sık görülen kalıtsal böbrek hastalığı Otozomal Dominant Polikistik Böbrek Hastalığı üzerinde çalışmaktadır.

Ödüller 18 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19.00'da İş Sanat Kültür Merkezi'nden yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Sunuculuğunu Ali İhsan Varol’un yapacağı gece, yönetmenliğini Tayfun Talipoğlu’nun yaptığı belgesel ile başlayacak. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in ve diğer konuşmacıların konuşmalarından sonra ödül törenine geçilecek. Ödül töreni sonrası Gülsin Onay’ın vereceği piyano resitali ile gece sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler