Yaşamın içinden

Maile Meloy’un öykülerinden uyarlanan psikolojik dram, Kuzeybatı Amerika’da yaşayan, farklı sınıflara ait dört kadının içsel yolculuklarını gerçekçi, etkileyici, yalın bir anlatımla vurguluyor.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 12:05
Abone Ol google-news

 

Bağımsız Amerikan Sineması’nın önemli kadın yönetmenlerinden Kelly Reichardt son çalışmasında kusurları, yanlışları olan ama güçlü, bağımsız dört kadının varoluş savaşımlarını yetkin bir vurguyla aktarıyor.

Disiplinli, çalışkan avukat Laura özel yaşamında büyük bir boşluğun ortasındadır, evli Ryan’la gizli gizli buluşmaktadır. Varını yoğunu yitiren, haksızlığa uğradığını düşünen müvekkili Fuller bir gece Laura’yı rehin alır.

Laura’nın sevgilisi Ryan’ın karısı Gina’yla arası gergindir. Gina, kocası ve kızıyla birlikte daha iyi bir yaşam kurmanın peşindedir. Hep birlikte yaşayaçakları düşlerindeki eve sahip olmak için çok sıkı çalışır. Ne kocası ne de kızı Gina’ya yardım etmezler, tüm yükü Gina tek başına üstlenmiştir.

Küçük bir kasabadaki çiftlikte geçici olarak çalışan seyisin çocukluğu erkek kardeşleri ve atlar arasında geçmiştir. İçedönük, insanlarla iletişim kurmakta zorlanan seyis kasabaya eğitim hukuku dersi vermeye gelen Elizabeth Travis’e aşık olur. Haftada iki kez sırf onu görebilmek ve onunla yakınlaşmak için derslere katılır. Kendini çok yalnız duyumsayan genç kadın yaşamını hayvanlarla paylaşır.

Elizabeth sınıf atlamak isteyen, ebeveynleri gibi sıradan işlerde çalışmak istemeyen hırslı bir genç kadındır. Hukuk Fakültesi’nden yeni mezun olmuştur, mesleğiyle ilgili işlerde çalışmak istemektedir.

Küçük kasabalarda yaşayan, kendileri için bir çıkış yolu arayan dört kadının, kasaba avukatı Laura, eş ve anne Gina, mesleğinde yükselmek isteyen Elizabeth, insanlarla iletişim kurmakta zorlanan çiftçi kızın öykülerini içiçe geçiren dram, bu kadınların yeni bir yuva, meslek, ilişki gibi alçakgönüllü, sıradan isteklerini uçsuz bucaksız manzaralar eşliğinde doğal bir anlatımla yansıtıyor.

Bu başarılı psikolojik dram, Londra Film Festivali’nde en iyi film ödülünü kazandı. Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart ve Lily Gladstone yetkin yorumlar sunuyorlar.

Certain Women (Mutlak Kadınlar) Yönetmen: Kelly Reichardt Oyuncular: Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, Lily Gladstone, Jared Harris, James Le Gros, John Getz, Sara Rodier, Rene Auberjonois / 2017,102 dakika, BirFilm, Format: Dvd.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon