Dünya Kitap Ödülleri 25 yaşında

Yayın dünyasının belleği Dünya Kitap Dergisi tarafından çeyrek asırdır verilen “Yılın En İyileri” ödüllerinin 2017 yılı sahipleri, Pera Müzesi’nde önceki akşam düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Yayınlanma: 18.01.2018 - 20:23
Abone Ol google-news

Yayın dünyasının belleği Dünya Kitap Dergisi tarafından çeyrek asırdır verilen “Yılın En İyileri” ödüllerinin 2017 yılı sahipleri, Pera Müzesi’nde önceki akşam düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı. Yayın, basın, sanat, iş, medya dünyasından pek çok davetlinin katıldığı törende dokuz ödül sahiplerini buldu.

“Yılın Telif Kitabı” ödülünün “Dokunmadan”la Nermin Yıldırım’a (hep kitap), “Yılın Çeviri Kitabı”nın James Joyce’tan yaptığı “Finnegan Uyanması” tercümesiyle Fuat Sevimay’a (Sel Yayıncılık), “Yılın Yayınevi” ödülününse Siren Yayınları’na gittiği törende, edebiyatta yarım asrını kutlayan Selim İleri’ye “Elli Yılın Emeği” ödülü sunuldu.

Gecede polisiye ve gastronomi kitapları alanındaki ödüller de sahiplerine verildi. “Yılın Telif Polisiye Kitabı” ödülü bu yıl “Kan ve Gül: Bir Kara Dejavu”yla Alper Canıgüz’ün (April Yayıncılık) olurken, “Leopold’un Sabunu”nun yazarı Berkan M. Şimşek’e (Koç Üniversitesi Yayınları) “Polisiye Edebiyat Teşvik Ödülü” takdim edildi. “Polisiye Edebiyata Katkı Ödülü” ise Kara Hafta İstanbul Festivali’nin oldu. Gastronomi dalındaki ise bu yıl iki ödül verildi. “Yılın Gastronomi Kitabı” ödülü “1880 Yeni Yemek Kitabı” adlı çalışmasıyla Özge Samancı’ya (Çiya Yayınları), “Gastronomi Kültürü Emek Ödülü” ise Prof. Dr. Günay Kut ve Turgut Kut’ya sunuldu. Dünya Kitap Dergisi, “Yılın En İyileri” ödül töreni, “Yılın En İyileri”nin Dünya Kitap Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün’le birlikte 25. yıl pastasını kesmesiyle sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler