‘Sessizlik Sinemada Güzel’

13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 21:11
Abone Ol google-news

13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. 2 Mayıs saat 19.30’da Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde Ercan Kesal’ın “Fındıktan Sonra” filminin gösterileceği açılış gecesini İrfan Değirmenci sunucak. Festivalin ilk gecesinde Ayşen Gruda özel konuk olacak. Ayrıca, sanatçı Erdal Güney’in bir dinletisinin olacağı gecede, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaya verdiği emeği nedeniyle bir set emekçisine “teşekkür plaketi” verilecek. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festival, bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu durum ve baskı ortamında toplumun sessizliğe gömülmemesine dikkat çekmek için “Sessizlik Sinemada Güzel” teması ile düzenlenecek. Festivalde, 10 farklı ülkeden toplam 65 film gösterilecek.

Gösterimler ücretsiz

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı, ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Basıniş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRKİŞ), Tek Gıda-İş (TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Halkevleri, Sendika.org, Alternatif Medya Derneği tarafından düzenleniyor. Festival temel ilkesinden taviz vermeden bütün gösterimlerini ücretsiz olarak izleyicisiyle buluşturmaya bu yıl da devam edecek.

Öte yandan, İşçi Filmleri kapsamında, Oyuncular Sendikası tarafından 7 Mayıs’ta ise Aynalı Geçit Etkinlik mekanında “Türkiye’de Bir İşçi Olarak Oyuncu” konulu bir panel yapılacak.

FİLM PROGRAMI

Sınıfı’ “Sessiz kalmayanların öyküleri”nin anlatıldığı filmlerden bazıları şöyle: 

2017 yapımı “The Acting Class-Oyuncu Sınıfı” filmi Türkiye’de ilk defa gösterilecek. Yönetmenleri Mike Wayne ve D’eidre Oneil festivalin konuğu olarak İngiltere’den gelecek ve 3 Mayıs akşamı filmlerinin özel gösterimine katılacak. 

Festival her yıl Japonya sinema tarihinden bir filmi seçiyor ve Japoncadan Türkçeye çevirerek gösteriyor. Bu yıl da Yamamoto Satsuo’nın yönettiği 1955 yapımı “Ai Surebo Koso/Sevdiğin Müddetçe” filmi seyirci ile buluşacak. 

Portekiz’deki bir fabrika işgalinin öyküsünü anlatan 2017 yapımı Kurmaca “Hiçlik Fabrikası” dikkat çeken bir diğer film olarak festivalde yer alacak. 

İtalyan yönetmen Michelangelo Severgnini’nin 2018 yapımı “Yedek Köleler” (Schiavi di riserva) filmi mülteci konusuna İtalya’dan bakıyor. Film, dünyada ilk gösterimini festivalde yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler