Eleştirmenlerden tam not aldı

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Ahlat Ağacı” ilk gösterimini yaptığı Cannes’da herhangi bir ödül alamadı belki ama gerek yurtdışında, gerekse yurtiçinde neredeyse tüm eleştirmenlerden yüksek not aldı.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 20:31
Abone Ol google-news

Gazetemiz yazarı Sungu Çapan filmi “bir başyapıt” olarak nitelendirirken, Aydınlık gazetesinden Tunca Arslan filmin “Değil bu yılın, tüm Cannes tarihinin jürilerini toplayıp getirseniz, yabancıların nüfuz edemeyecekleri kadar ‘bize ait’” olduğunu ileri sürdü.

Kadın açılımı çağrısı

Hürriyet gazetesi sinema yazarı Uğur Vardan da filmi beğenenlerden. Vardan, “Genç Sinan’ın acıları...” başlıklı yazısında filmi “uğradığı limanlar ve memleket meseleleri açısından muhteşem bir hesaplaşmanın ifadesi ve bence yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’ın da en iyi yapıtı...” olarak nitelendiriyor. Duayen eleştirmen Atilla Dorsay, T24’teki yazısında “Ahlat Ağacı” için “Uzun, geveze, yer yer sıkıcı. Ama yine de bir başyapıt!” değerlendirmesini yaptığı yazısında filme dört yıldız veriyor. “Nuri Bilge Ceylan hiç bir zaman politik bir yönetmen olmadı” diyen BirGün yazarı Cüneyt Cebenoyan ise farklı bir açıdan filme yaklaşıyor ve şöyle sesleniyor: “Ceylan’lardan Allah’ın izniyle Hatice’yi istiyorum, bir sonraki filmin kahramanı olarak. Lütfen! Ceylan sinemasının kadın açılımını yapmasının zamanı gelmiş


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler