Araç sahipleri dikkat! Bin 250 TL ceza geliyor

2019’la birlikte sadece egzoz muayenesi yaptırmayan değil, hileli yöntemlerle muayeneyi geçen araçlara da ceza yağacak. Bu durum sadece muayenesi olmayan 6.3 milyon aracı değil, birçok araç sahibini yakından ilgilendiriyor.

Yayınlanma: 18.11.2018 - 09:20
Abone Ol google-news

2019’la birlikte Türkiye’nin dört bir yanında, pek çok farklı alanda çevre kirliliğinin önlenmesi harekatı başlayacak. Çevre kirliliğini önlemeye yönelik çarpıcı düzenlemeler içeren AKP teklifine göre araç sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren bir düzenlemeye imza atılacak. Karayolunda seyreden motorlu taşıtlar denetlenecek, egzoz muayenesi yaptırmayana 1.250 TL, bu yolla çevreyi kirleten araç sahiplerine 2.500 TL ceza uygulanacak.

Milliyet'in haberine göre; Yayımlanan son resmi istatistiklere göre Türkiye’deki 22 milyon aracın, 6.3 milyonu egzoz muayenesini yaptırmamış durumda. Dolayısıyla trafik ve çevre standartlarına aykırı yollarda dolaşıyor. Bu araçlara, muayene yaptırmadığı taktirde, üstelik bir de çevreyi kirletiyorlarsa, kesilecek olan toplam ceza tutarının boyutu 23.5 milyar lirayı bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler