Tavuktaki büyük tehlike
Uzmanlar uyarıyor. Tüketicilerin sıklıkla yaptığı tavuğu yıkayarak pişirme alışkanlığı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor...
Birleşik Krallık Gıda Standartları Dairesi , tavuğun pişirmeden önce yıkanmasının zararlı olduğunu açıkladı. Sebebi ise oldukça basit.
Tavuğun üzerinde bulunan kampilobakter bakterileri tavuğu yıkadığınızda su damlaları yoluyla çalıştığınız alana, üzerinize ve etrafa yayılır.
Çiğ tavukta bulunan bu tür bakteri ciddi sinir hasarına ve komplikasyonlara neden olabiliyor. Bu nedenle uzmanlar çiğ tavuğun paketinin açıldıktan sonra bir an önce pişirilmeye hazırlanması ve yıkanmaması gerektiğini vurguluyor.
Tavuk, gıda zehirlenmesine neden olan besinlerin başında geliyor.
Zehirlenmenin belirtileri, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak belirtildi.
Çoğu vaka yalnızca birkaç gün sürse de fakat gıda zehirlenmesi uzun vadede, bağırsak sendromu ve sinir sistemini etkileyen Guillain-Barre sendromu gibi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor.
Bu tip rahatsızlıkların ölüme de neden olabileceği belirtiliyor. En büyük risk grubu beş yaş altı çocuklar ve ileri yaştaki yetişkinler.
En Çok Okunan Haberler
- Kepez Belediyesi'nde yeni başkan belli oldu
- AKP'li isimden istifa çağrısı!
- Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
- Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada karar
- Milletvekili sayısı artacak
- 'Kapıdan içeri sokmayın'
- Öğrenilmesi en zor dili açıkladı
- Soylu geri mi dönüyor?
- Şu pişkinliğe bakar mısınız!
- Çocuklar neden oldu: 75 yolcu hayatını kaybetti