Beş tür prostat kanseri bulundu

Bilim insanları her biri farklı genetik imzaya sahip beş farklı tür prostat kanseri tespit etti.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 15:34
Abone Ol google-news

Hastalardan ameliyatla alınan 250 farklı tümör örneğini inceleyen uzmanlar, geri dönüş ihtimali en yüksek türleri saptadı.

Araştırmaya katılan Dr. Alastair Lamb bu bilgilerin en fazla risk taşıyan hastaların tespitinde kullanılabileceğini söyledi.Lamb "Bulgular doktorların her bir hasta için, tümörünün özelliklerine bakarak en iyi tedavi yöntemini saptamasına yardımcı olabilir." dedi.

Ancak Lamb yöntemin hastanelerde rutin bir şekilde kullanılıp kullanılamayacağı da dâhil, daha yanıtlanması gereken çok soru bulunduğunu vurguladı.Şu ana dek hangi hastada daha acil ve yoğun tedavi gerektiren, saldırgan bir kanser türü olduğunu tespit etmenin güvenilir bir yolu yoktu.

Ancak yine de araştırmanın sonuçlarını doğrulayabilmek için daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiği söyleniyor.Prostat kanseri, erkekler arasındaki en yaygın kanser türü.

Çalışmayı yapan İngiltere Kanser Araştırma Vakfı'ndan Prof. Malcolm Mason bazı türlerin ev kedisi gibi yavaş ve az büyüyüp çok az soruna yol açtığını, bazı türlerin ise kaplan gibi büyüyüp saldırgan bir şekilde yayıldığını söyledi.

 (BBC)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler