Babasının ciğerinin köşesi

Mavi ışık hastalığı nedeniyle yaşam savaşı veren Poyraz bebeğe babası karaciğerinin bir parçasını verdi. Ameliyat tam 7 saat sürdü.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 07:12
Abone Ol google-news

Antalya’da, 3 günlükken yakalandığı “Mavi Işık Hastalığı” nedeniyle yaşam mücadelesi veren Poyraz bebeğe, babası 40 yaşındaki Servet Ergün’den alınan karaciğerin bir kısmı dün gerçekleştirilen başarılı ameliyatla nakledildi. Yaklaşık 7 saat süren ameliyatı Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı ve ekibi gerçekleştirdi. Hastaneden alınan bilgiye göre, baba Servet Ergün 08.00 sıralarında, oğlu Poyraz bebek ise 09.00’da ameliyata alındı. Saat 16.30 sıralarında sona eren ameliyatın ardından baba ve Poyraz bebeğin yoğun bakıma alındığı, ameliyatın başarılı geçtiği belirtildi. Hastane yetkilileri babanın 2-3 gün içinde taburcu olmasının beklendiğini, bebeğin ise 1 hafta kadar daha hastanede kalabileceğini kaydettiler.

20 kilo verdi

Antalya’da Zeliha- Servet Ergün çiftinin 10 aylık bebekleri Poyraz’a, doğumdan 3 gün sonra dünyada yaklaşık 200 bebekte görülen ‘Mavi Işık Hastalığı’ teşhisi konulmuştu. Hastalığı nedeniyle ten rengi sarı olan ve sürekli ışık tedavisi görmesi gereken Poyraz bebek, yer olmadığı gerekçesiyle hastanelere kabul edilmeyince babası, sanayide 550 liraya fototerapi cihazı yaptırmıştı. Evde tedavi edilmeye çalışılan Poyraz bebek, hikâyesinin duyulmasından sonra hastaneye yatırılmış, ardından birçok gönüllü karaciğerinin bir kısmını vermek istemişti. Antalya’da bir markette reyon görevlisi olarak çalışırken sağ bacağındaki rahatsızlık ve kulaklarındaki işitme kaybı nedeniyle malulen emekli olan Servet Ergün, 60 gönüllünün doku ve kan testlerinden sonuç alınamayınca oğlunu kendi kurtarmaya karar vermişti. Ameliyat olabilmesi için 20 kilo veren baba, şu an 10 aylık olan minik Poyraz’ı ameliyat etmek için İstanbul’a getirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler