Soylu'nun tehditleri durmuyor: Gereğini yapacağız

Daha önce "Diyarbakır Barosu'nun PKK müzahiridir" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında bir kez daha Diyarbakır Barosu'nu hedef aldı.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 13:54
Abone Ol google-news

Ülke TV'de Turgay Güler'in programına katılan Bakan Süleyman Soylu, Suruç'taki çatışma ve Diyarbakır Barosu hakkında iddialarda bulundu.

 Suruç'ta yaşanan çatışmaya da değinen Soylu, şöyle devam etti:

 "Diyarbakır Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası ve bazı STK'lar iki gün önce 'İbrahim Halil Yıldız ve diğer aileyi barıştırmaya gidiyoruz' dedi. Sözde mahkemeler vardı biliyorsunuz. Kendilerini o pozisyona sokuyorlar. Diyarbakır Barosu'nun PKK müzahiri olduğu, devletin yaptığı her şeye PKK diliyle cevap verdiğini herkes bilir. İsminin baro olması şu olması bu olması önemli değil, bunlar terör örgütünün legal kollarıdır. Bana çağrıda bulunmuşlar 'Gereğini yapın' diye. Gereğini yapacağız. Nasıl milletvekillerinin terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaları sebebiyle haklarında gereğini yapmışsak onların da gereğini yapacağız. Bütün enstrümanlarıyla bu konuya abanıyorlar. Ayrıca Türkiye'de, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar."

<haber-yatay:1002987,1001507>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler