Erdoğan ilk kez söyledi: 'Koalisyon arayışına gidilebilir'

Daha önce koalisyon kavramına açıkça karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere 4 gün kala ”300’ün altında kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir” dedi.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 22:24
Abone Ol google-news

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mehmet’in Gezegeni Seçim Özel” programında Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan yeterli sayıda milletvekili çıkarılamaması durumunda koalisyona gidilebilir açıklaması yaptı. Erdoğan, ”300’ün altında kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir” dedi

Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelince o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan’la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor.”

”BİZDE BEN YOK BİZ VAR”

”Bizde ben yok biz var. Ben diyemeyiz. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir. Ters düşenin kanaatini de paylaşmak zorunda değilim. Nihai kararı verecek olan tabii liderdir. Zaman zaman bazı kurumlarımızda yaşıyoruz bunu. Faturayı ödeyen sonunda siyasetçi oluyor.”

PARLAMANTER SİSTEM DEFTERİ KAPANDI

“Millet o defteri kapattı 16 Nisan’da. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştime gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak.”

ERDOĞAN’DAN UBER AÇIKLAMASI

“O organizasyonun başındaki, benden randevu istedi, vermedim.”

ERDOĞAN ELEŞTİRİLERE TEESSÜF ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı radyo programında kendisini eleştiren vatandaşları dinledi. Vatandaşlar OHAL, sağlık ve eğitim sistemi, parlamenter sistem, ekonomi gibi konularda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Erdoğan bu sorular karşısında, “Üzülerek söylüyorum bunların astı astarı yok. Kendilerine teesüf ediyorum” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler