Soylu'dan yeni CHP çıkışı: Kol kola gideceklerdi, gitselerdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit cenazelerine ilişkin verdiği talimatla ilgili konuştu.

Yayınlanma: 02.07.2018 - 21:14
Abone Ol google-news

CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Soylu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

 "Tüm CHP'lilere oy verin partinize" dedim.  CHP, HDP gibi bir partiyi Meclis'e taşıdı.

Cenaze talimatı

CHP gibi meşru bir siyasi partinin içerisine sızdırdıkları kişileri devreye sokuyorlar. Şimdi buradaki terörle mücadeleyi büyütmek sadece kendi hissiyatınızla değil.

(Mehmet Bekaroğlu'nun tweetini göstererek) Diktatörüz ya biz "Allah belanı versin" diyor. Ve beni ajanlık ile suçluyor. Birlikte bir duruş bekliyorum teröre karşı. Tam tersini görüyoruz. Bizim buna sessiz kalmamız, demokrasi , seçim gibi bir araç üzerinden meşruiyet olarak sağlanmaya çalışılması elbette ki bizim kendi adımıza tedbir almamızı ve bunu toplumla paylaşmamızı gerektirir. Bu kadar açık ve nettir.

Bizim bu konuda sıfır toleransımız var. Katalan eski başkanı nasıl tutuklandı? Avrupa bir karar aldı."Ben buna müsaade etmiyorum" dedi. Bu aslında dünyada terör ve şiddete rıza gösterenlere ben bunu kabul etmiyorum, siyasetten men ediyorum demek. Bu Avrupa'nın göbeğinde olurken Türkiye'de böyle bir tabloyu kimse bana izah edemez. Hele terör rakamlarının bu kadar üst düzey başarılı olduğu bir dönemde. İçeride ve dışarıda. Türkiye'de bu konuda artık konsept geliştiriyor. Ben artık saldırı yapılmasını beklemem, neredeyse kaynağında kıralım.

Ben neden bu açıklamayı yaptım. O sabah o çocuğun katli başka bir yolculuğu başlatacaktı Türkiye'de.

"CHP İl Başkanları gelmesin" dedim diye bölücüyüm. Peki CHP, bu arkadaşlarımın katlinde ağızlarına fermuar çekip oturuyorlar. Ve nasıl onlar bölücü olmuyorlar da ben bölücü oluyorum? Nasıl İstanbul İl Başkanı şehide hakaret ediyor onlar bölücü olmuyor da ben bölücü oluyorum. Benimki iç savaş tehdidi değil millete ve topluma bir şeyler anlatmak. İşin siyasi kısmını CHP tabanı düşünsün. Şimdi cenazeye gidecekmiş. Bundan sonra varsın gitsinler cenazeye. Kahramanmaraş'ta şehit cenazesi vardı. Gitti mi kimse? Topyekun kol kola gideceklerdi, gitselerdi. Benim orada söylediğim il başkanlarına."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon