Mevcutla yola devam

CHP’de Kılıçdaroğlu mevcut grup başkanvekilleriyle yola devam kararı aldı. İnce’ye yakın isimlerden Tüzün’ün yerine ise Gök getirildi.

Yayınlanma: 08.07.2018 - 21:45
Abone Ol google-news

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan basına kapalı grupta, 27. Dönem için Meclis yönetimi belirlendi. Kılıçdaroğlu’nun kararıyla mevcut grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Özkoç ve Engin Altay ile yola devam edilirken, seçimlerin ardından kurultay için bayrak açan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın isimlerden Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün’ün yerine yine Kılıçdaroğlu’nun işaretiyle Ankara Milletvekili Levent Gök getirildi. Altay, Özkoç ve Özel’in karşısına başka bir aday çıkmadığı öğrenildi. Söz konusu üç isim geçen yıl eylül ayında yapılan seçimlerle grup başkanvekilliğine seçilmişti.

Tüzün’ün üstü çizildi

Kılıçdaroğlu, Meclis yönetiminin belirlendiği geçen yıl eylül ayında seçimle gelen Yaşar Tüzün’ün adını ise çizdi. Eylül ayındaki seçimlerde aday olmayan eski grup başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Tüzün’ün yerine aday gösterildi. Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği tek aday olan Gök’ün karşısında Tüzün yeniden aday olmadı. 24 Haziran seçimlerinin ardından Kılıçdaroğlu’na bayrak açan Muharrem İnce’nin çekirdek ekibinde yer alan Tüzün, geçen seçimde Kılıçdaroğlu’nun adayı, şu anki Genel Sekreter Akif Hamzaçebi’ye karşı kazanmıştı. 12 Temmuz Perşembe günü Meclis’te yapılacak oylama ile belirlenecek Meclis Başkanı için CHP’de kimin aday gösterileceğine ise henüz bir karar verilmedi. Partilerin adaylarını bildirme süresi Çarşamba günü gece yarısı dolarken, CHP’nin de adayını aynı gün ilan edeceği öğrenildi. O güne kadar aday olacak isme ilişkin değerlendirmeler sürecek. Kılıçdaroğlu kapalı grubun ardından da yeni dönem milletvekilleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler