MHP'den 'kaset' suç duyurusu

Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in grup toplantısında 'partimize ve namusumuza dil uzattılar' sözlerinin araştırılması için suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Akşener hakkında 2015 yılında 'kaseti' olduğu iddia edilmiş, konu yargıya taşınmıştı

Yayınlanma: 09.07.2018 - 14:12
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2015 seçimleri öncesinde ortaya atılan kaset iddialarının 'derinlemesine araştırılması' amacıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

24 Haziran seçimlerinde 43 milletvekiline sahip olan İYİ Parti’nin lideri Akşener, önceki gün yapılan kapalı grup toplantısında, Bahçeli’nin elini öpen milletvekillerine sert sözlerle tepki göstermiş, özellikle İYİ Partili Hayati Arkaz’ı işaret ederek “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir” demişti.

İYİ Parti liderinin, “Partimize ve namusumuza dil uzattılar” iddiası üzerine MHP harekete geçti. Devlet Bahçeli’nin Akşener’in bu sözleri üzerine “2015 yılındaki kaset olaylarının derinleştirilerek, aydınlatılması konusunda suç duyurusunda bulunacağı” belirtildi.

 Ne olmuştu?

Fethullah Gülen’in bir dönem “en yakınındaki kişilerden” olan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas, 7 Haziran 2015 milletvekilliği seçimleri öncesinde, katıldıkları bir televizyon programında, MHP’nin İstanbul Milletvekili adayı Meral Akşener’in “bir kaseti olduğunu” iddia etmiş, Akşener ise söz konusu iddiayı yargıya taşımıştı. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Akşener’in avukatları, “sanıkların iyi niyetli olmadığını” belirterek, “yasa maddesindeki en üst seviyeden cezalandırılmalarını” talep etmişti. Ancak mahkemeden iki gazeteciyle ilgili “sanıkların suç işleme kastının yeterince tespit edilemediği” gerekçesiyle “beraat” kararı vermişti. 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP’den aday yapılmayan Akşener ise 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP Genel Başkan adayı olmuş ve parti olağanüstü kurultaya gitmişti. Akşener de daha sonra İYİ Parti’yi kurarak, partinin genel başkanı seçilmişt

 ‘Ne zaman ayrılacak?’

Akşener’in grup toplantısındaki sözlerine MHP Genel Merkezi’nden de tepki geldi. Bahçeli’ye yakın kaynaklar, gazetecilere, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sayın Akşener’in namusuna kimin, nerede, hangi iftirayı attığı meçhul. Siyasi ahlakımız, vicdani ve insani vasfımız hiç kimsenin böyle bir zan ve töhmet altında bırakılmasına razı gelmez, onay vermez. MHP, medyaya yansıyan böylesi ağır bir suçlamanın aydınlığa kavuşması için, konuyla ilgili dedikodu yapan birkaç İYİ Partili milletvekili hakkında ve bahsedilen 2015 yılındaki kaset olaylarının derinleştirilerek, aydınlatılması konusunda suç duyurusunda bulunmayı tartışmakta ve düşünmektedir. MHP’ye ve liderimize yönelik iftiranın ağırlığı dikkate alındığında bunu kaçınılmaz bir zaruret olarak değerlendiriyoruz. İYİ Parti’de her şeye rağmen fedakarca çaba ve çalışmalar gösteren, bir vesileyle içimizden kopmuş arkadaşlarımızın gayretlerinin gerisinde kalmış Akşener, ne zaman partisinin genel başkanlığından ayrılmayı düşünüyor? Bunu merak ediyor ve sormak istiyoruz.”

 ‘İsteyen suç duyurusunda bulunabilir’

MHP yönetiminin suç duyurusu hamlesine karşılık İYİ Parti yönetimi Meral Akşener’in medyaya yansıdığı iddia edilen sözleri yalanladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Akşener’in medyaya aktarılan sözlerini “Asparagas” olarak değerlendirdi. Türkkan, MHP’nin suç duyurusu hamlesine karşılık ise, “Her vatandaş her konuda suç duyurusunda bulunmakta özgürdür. Elinde yeterli bilgisi belgesi olduğunu düşünen herkes istediği suç duyurusunda bulunabilir” dedi.

 

<haber-yatay:1021344,1020126,1021222,1020645>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler