'Tek adam' töreni mehterle başladı, dua ile bitti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te 'tarafsızlık' yemini etti. Saray'da göreve başlama törenine mehter marşı ile giren Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı dua okudu. Erdoğan, Allah'tan kibirden muhafaza eylemesini dilerken, ötekileştirmenin artık geride kaldığını duyurdu.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 18:12
Abone Ol google-news

 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Erdoğan'ın 'tarafsızlık' yeminiyle birlikte, parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Saray'da göreve başlama töreni yapıldı.

CANLI BLOG:

19.08: Diyanet İşleri Başkanı dua okudu.

18.46: Erdoğan konuşma yapıyor. Erdoğan'ın konuşmasında başlıklar şöyle:

"Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemiz tarihinin bu en önemli gününde bizimle beraber olduğunuz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Ekranları başından bizleri takip ederek sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Rabbime yalvarıyorum. Rabbim, göğsümüzü genişlet. Halka hizmet için bir güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Bizi kibirden uzak eyle. Yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından koru. Bu milleti bir kez daha zaferle müjdele. 

4 yıl sonra bir  kez daha aynı duygularla amin diyorum. Bir kez daha göreve geldik. Yürütme organının tüm yetkileri ile geldik. Allah bizi milletimize karşı mahcup etmesin. Milletime layık olabilmek için geceli gündüzlü çalıştık. Sadece bize oy verenlerin değil 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağız. Şairin dediği gibi, "Bütün iyi kitapların sonunda yeni bir başlangıç vardır.

Demokrasi anlayışımızın ve yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir modele geçiyoruz. Ülkemize çok bedeller ödeten sistemi artık çok geride bırakıyoruz.

Darbenin hemen ardından Anayasa değişikliği ile reforma başlamamızı sağlayan milletimize teşekkür ediyorum.

Bugün burada milletimizi yeni bir yönetim anlayışı ile şahlandırmanın sözünü veriyoruz. Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için yola çıkıyoruz. Rabiamız ile cevabını vermiştik.Hamdolsun miletimizin bu ilkelere sıkı sıkı sarıldığını gördük. Tüm engelleri aştık, tüm tuzakları bozduk. Vakit hedeflerimizi daha kararlı daha hızlı ilerleme vaktidir.  Dünyanın her anlamda yapılandığı bir zamanda, bu yaklaşımının doğru adım olduğunu inanıyoruz. Demokrasiden, temel özgürlükte, ekonomiden her anlamda ileriye gidecektir. Bizim gönül sınırlarımızın hududu yoktur.

Dostluğunuz ve kardeşliğiniz için teşekkür ediyorum. Bu gece kabineyi açıklayacağız. Yarın Azerbaycan'ı ziyaret edecek, ertesi gün NATO ziyaretini yapacağız. Yeni yönetim sistemimizi geliştirerek ilerleyeceğiz. Kılavuzumuz milli irade olacak. Bu ülkede insanların dışlandığı, zulme bağlı kaldığı dönemler geride kaldı. Eğitim ve kültür politikalarımıza çok daha fazla dikkat edeceğiz. Yeni yönetimimizin bir kez daha hayırlı olsun. Herkese teşekkür ediyorum. Dün akşam saatlerinde Tekirdağ'da meydana gelen kaza nedeniyle törenimizin halk oyunları, lazer gösterilerini iptal ettik. Milletimizin başı sağolsun. Kalın sağlıcakla."

<video:1021862>

18.39 101 pare top atışı yapılıyor. Erdoğan, Mehter Marşı ile giriş yaptı.

18.33: Erdoğan'ın aracı Saray'a giriş yapıyor.

18.25: Erdoğan, Anıtkabir'den çıktı. Saray'a doğru hareket etti.

18.22: Saray'daki törene 6 bin davetli katılıyor. Üzerinde "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi"nin olduğu 1 Türk Lirası basıldı. Konuklara verilecek. 

18.14: Saray'daki törenin saat 18.00'da başlaması bekleniyordu. Erdoğan'ın hala Anıtkabir'de olduğu ifade ediliyor.

 HATIRA PARA DAVETLİLERE HEDİYE EDİLDİ

Törene katılanlara, içinde; sandviç, muz, su, meyve suyu ve şekerlemenin bulunduğu paketler ile birlikte çeşitli içeçekler ikram edildi. Ayrıca törene katılan misafirlere, darphane tarafından özel bastırılan ve arka yüzünde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu 1 liralardan hediye edildi. Bu özel paraların bir kısmının da tedavüle sokulacağı öğrenildi. Bu arada törene katılan konuklar için üzerinde 'Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni' ve tarih yazan rozetler bastırıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngilizce alt yazılı hayat hikayesini anlatan sinevizyon göstersine de yer verildi.

FETİH MARŞI İLE KARŞILANDI

Külliydeki törene eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterleri arasında kürsüye yürüdü. Mehter Takımı'nın Fetih Marşı ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmasına başladı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN ARAÇ PLAKASI DEĞİŞTİ

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım'ın resmi konuttan son kez resmi aracıyla çıkarak TBMM'ye gittiği ve yemin töreninden sonra başbakanın makam aracının plakası değiştirildiği bildirildi.

<haber-yatay:1021641,1021696>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon