Temelli: Sorumlular Beştepe’de şatafat peşinde koşanlardır

Çorlu’ya 24 kişinin yaşamını kaybettiği tren faciasını incelemek üzere gelen HDP Eş Genel Başkanları, olayda esas sorunluların Beştepe’de şatafat peşinde koşanlar olduğunu söyleyerek, “Bu ihmallerin sorumlularının yargı önüne çıkması gerekirken sürekli olayların üstü örtüldüğü için Türkiye her an bu facialarla karşılaşabiliyor” dedi.

Yayınlanma: 09.07.2018 - 21:27
Abone Ol google-news

Kapıkule-Halkalı seferini yapan yolcu treninin Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında 5 vagonunun raydan çıkarak devrilmesi sonucu yaşanan facia sonucu 24 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet çeşitli incelemelerde bulunmak için Çorlu’ya geldi. Buldan ve Temelli’nin yanı sıra milletvekilleri Saruhan Oluç, Barış Atay, Erkan Baş, Hasan Özgüneş, Hüda Kaya ile Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi üyeleri ve Tekirdağ il yöneticileri de heyetin içerisinde yer alan isimler.

 HEYET CENAZE NAMAZINA KATILDI

 Heyette yer alan HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Hasan Özgüneş, faciada yaşamını yitiren Derya Kurtuluş, 10 aylık bebeği Beren Kurtuluş ve Emel Duman’ın Çorlu Garaj Camii'nde kılınan cenaze namazlarına katıldı.

 BAŞHEKİM HDP HEYETİ İLE GÖRÜŞMEYE ÇIKMADI

 Cenaze törenin ardından HDP EŞ Genel başkanlarının da bulunduğu Çorlu Devlet Hastanesine giden heyet Başhekimden bilgi almak istedi fakat Başhekim ameliyattı var diyerek görüşmeye çıkmadı. Yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi almakta ısrar eden HDP heyetine hastane içinden bir doktor bilgi verdi.

 ‘TÜM YURTTAŞLARIMIZ ACIYI PAYLAŞIYOR’

 HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hastane çıkışı açıklamalarda bulundu. Temelli, “Tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine sabır diliyoruz. Gerçekten çok büyük bir acı. Bu acıyı buraya gelerek paylaşmak istedik. Tüm yurttaşlarımız bugün Türkiye’nin her yerinde bu acıyı paylaşmaya çalışıyor. Biz de buna vesile olmak için halkımızla beraber, bu acıyı yaşayan yurttaşlarımızla beraber olmaya geldik. Ama maalesef yaralı yurttaşlarımızı ziyaret edemedik. Başhekim ile de görüşemedik kendisi bir ameliyattaymış. Bize, acil çıkan bir kalp ameliyatına girdiği söylendi. Hastanedeki yaralıları ve aileleri ziyaret etmek istedik ama hastane yönetimi strelizasyon koşullarından dolayı ziyaretimizin mümkün olamayacağını bize iletti” ifadelerini kullandı.

 ‘ESAS SORUNLULAR BEŞTEPE’DE ŞATAFAT PEŞİNDE OLANLARDIR’

 Esas sorumluların Beştepe’de şatafat peşinde koşanların olduğunu söyleyen Temelli, “Bugün, esas sorumluların Beştepe’de olanlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bilimi, mühendisliği yurttaşların hakkını gözetmeyen sadece müteahit aklıyla hareket eden, ihale meseleleri peşinde tüm bir iktidarı kitlemiş olan zihniyet aynı anlayışla bugün halkın acısını paylaşmak yerine Beştepe’de şatafat gösterileri peşindedir. Buradan da tüm bu şatafata katılanları kınıyorum” dedi.

 ‘TÜRKİYE HER AN FACİALARLA KARŞILAŞABİLİYOR’

Temelli son olarak şunları söyledi: Dünya’da eşine az rastlanır vakalar hep Türkiye’de yaşanıyor. Biliyorsunuz bu iktidarın ilk zamanlarında Pamukova tren faciası yaşamıştık. Şimdi bir ikincisini yine bu iktidar döneminde yaşıyoruz. Bu ihmallerin muhakkak sorumluları olmalı. Bu ihmallerin sorumluları yargı önüne çıkması gerekirken sürekli bu olayların üstü örtüldüğü için Türkiye her an bu facialarla karşılaşabiliyor.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler