İYİ Parti’de tören küskünlüğü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni sonrası Saray’da düzenlenecek etkinliklere çağrılmaması ilk duvarı ördü.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 00:06
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni sonrası Saray’da düzenlenecek etkinliklere çağrılmaması, iktidara yaklaştığı iddia edilen İYİ Parti ile AKP arasına ilk duvarı ördü. Durumu Cumhuriyet’e değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, “Törenlere farklı çevrelerden 10 bin kişi davet edilmişken, parlamentoda grubu olan bir partinin lideri yok sayılarak davetiye gönderilmedi. Partinin genel başkanı partiyi temsil eder ve bunun yok sayılmasını doğru bulmuyoruz. O yüzden Saray’a gitmeme kararı aldık” dedi.

‘Meclis işleyişi ayrı’

Andican, parti yetkililerinin “yapıcı muhalefet” açıklamaları için de, “Oradaki tepkimiz ayrı, Meclis işleyişi ayrı. Biz milletimizin yararına olan yasalarda destek vereceğiz elbet ancak bu iktidara destek vermek anlamına gelmiyor. Faydalı işlerde sürece katılmak başka iktidara destek vermek başka iş. Biz milletimizin yanında olacağız” diye konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler