Erdoğan'dan talimat: Türkiye'den ABD'li bakanlara misilleme

AKP'nin Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "Adalet Bakanıma Brunson ile ilgili olarak ABD'deki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı mantık değildir. Talimatı veriyorum ABD'nin Adalet ve İçişleri Bakanlarının mal varlıklarını donduracağız" dedi.

Yayınlanma: 04.08.2018 - 11:27
Abone Ol google-news

<video:1045821>

AKP'nin Kadın Kolları Kongresi'nin yapılacağı salonun girişindekilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerne hazırlık startını veriyoruz." dedi.

"DÜŞÜNDÜĞÜNÜ İNANDIĞINI RAHATÇA SÖYLEYECEK"

İnanç ve fikir özgürlüğü hakkında da konuşan Erdoğan, "Bu ülkede artık inanç özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, fikir özgürlüğü kavgası olmayacak. Herkes inancında serbest. İnancını serbestçe yaşayacak. Fikir-düşünce özgürlüğünde düşündüğünü, inandığını rahatça söyleyecek. Başı açık-kapalı tartışması olmayacak" dedi.

Erdoğan'ın Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"PARLAMENTOYA GİRSİNLER DİYE DESTEK VERENLER HESABINI VERECEKLER" - VİDEO<video:1046132>

Teröristleri kutsayanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacaklar. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler. Sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar. Ağzı daha süt kokan sabilerden katliamlarının hesabını muhakkak soracağız.



<haber-dikey:1046123>

 

"53 KADIN MİLLETVEKİLİMİZ BULUNUYOR"

-Şu anda Ak Parti sıralarında 53 kadın milletvekilimiz bulunuyor. Diğer siyasi partilerde böyle bir şey yok.

-249 büyükelçimizden 51'i kadındır.

PARTİLERİN KADIN VEKİL ORANI

24 Haziran seçimlerinde AKP'nin 295 milletvekilinin 53'ü kadınlardan oluştu. Buna göre; 26. Dönem’de AKP'nin yüzde 11 olan kadın milletvekili oranı yüzde 17,9'a çıktı. HDP’nin 67 vekilinden 25’ini kadınlar oluşturdu. HDP'nin, geçen dönem yüzde 38,9 olan kadın milletvekili oranı ise yüzde 37'ye düştü. 147 milletvekilinin 18’i kadın milletvekili olan CHP'nin 26. Dönem’de yüzde 15,5 olan kadın milletvekili oranı yüzde 12,2’ye indi.

49 milletvekilinden sadece 5'i kadın olan MHP'nin geçen dönem yüzde 7,5 olan kadın milletvekili oranı ise yüzde 10’a yükseldi. Genel Başkanlığını Meral Akşener'in yaptığı 43 milletvekili olan İYİ Parti’nin 3 kadın milletvekili bulunuyor ve kadın milletvekili oranı da yüzde 6,9.

"AMERİKA'DAN ALAMAZKEN"

İHA'ları stratejik ortağımız Amerika'dan alamazken, Avrupa'dan alamazken kendimiz SİHA'ları üretir hale geldik. Daha ileri gideceğiz daha güçlü olacağız. Şimdi uzay sanayide adımlarımızı atıyoruz inşallah.

<haber-dikey:1045686>

BRUNSON AÇIKLAMASI

Amerika'nın özellikle İzmir'deki papaz Brunson olayıyla alakalı attığı adım bir stratejik ortağa yakışmayacak adımdır. ABD bu adımla birlikte aslında Türkiye'ye karşı ciddi bir saygısızlık yapmıştır. Model ortak, stratejik ortak, müttefik diyeceksin. PKK, FETÖ ile ilişkisi olan papazını savunmanın gayreti içine gireceksin. Türkiye hukuk devletidir. Hukukun gereği neyse onu yapacaktır. Bizimle asla bir takas anlayışı içerisinde 6 kez ABD'ye girip çıkan Halkbank'ın genel müdür muavinini tutuklamak suretiyle kalkıp bizimle takasa girme. Böyle bir anlayış bizim anlayışımız değildir. Hukuk neyse biz bunun yanında olduk. Halkbankamıza bir bedel ödetme yoluna girmeyi doğru bulmuyoruz. Suçlu bedelini öder, ama suçu yoksa ona bedel ödetme gayreti içine girmek kimsenin haddine değildir.

<haber-dikey:1045479>

"ABD'Lİ BAKANLARLA İLGİLİ TALİMATI VERDİM"

Adalet Bakanı'mı Brunson ile ilgili olarak ABD'deki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı mantık değildir. Biz dün akşama kadar sabrettik. Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum ABD'nin Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız. Varsa. Arapların güzel bir atasözü var. 'Men dakka dukka'  Biz de bunu yapacağız.

Dışişleri Bakanım daha yeni söyledi. Samimi hareket edeceksek, ortaklığımızın gereğini yapalım. Biz sizlerle Somali'de Afganistan'da birlikte değil miyiz? Biz NATO'da bir ve beraber olduğumuz için beraber adım atmadık mı?

-Bu sadece evangelist, siyonist bir davranışın tezahürüdür. Bu oyunu sayın Trump'ın bozması gerekir. Biz bu noktada kararlıyız. Duruşumuzu devam ettireceğiz.


Erdoğan ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili misilleme yapılması talimatı verdiği sırada Soylu ve Gül salonda Erdoğan'ı izliyor.

"SAÇMA SAPAN YAPTIRIM KARARLARI"

Tehdit diliyle ve saçma sapan yaptırım kararlarıyla Türkiye'ye geri adım attıracaklarını sananlar bu ülkeyi de bu milleti de hiç tanımamışlar demektir. Bizi Amerikan sisteminin inceliklerini bilmemekle suçlayanlar bu milletin tarihinden ve kültüründen bihaber oldukları anlaşılıyor. Biz bu tür baskılara asla boyun eğmedik eğmeyiz. Türkiye, Avrupa'nın olduğu gibi Amerika'nın iç politika malzemesi yapılmaz. Avrupa'nın yaptığı hataları tekrarlamak ABD'ye bir şey kazandırmaz.

<haber-dikey:1045554>

"KAYBET-KAYBET OYUNLARINA TARAF OLMAK İSTEMİYORUZ"

Biz kaybet-kaybet oyunlarına taraf olmak istemiyoruz. Siyasi ve adli itilafların ekonomik boyuta taşınması her iki tarafa da zarar verecek yanlış bir adımdır. Biraz önce de belirttiğim gibi biz kazan-kazan politikalarından yanayız. ABD ile önümüzde gerekli imkanlar var, ihtiyacımız olan zemin de mevcuttur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon