Kürkçü: Mersin'de sinsi bir ırkçılık var

HDP Mersin Milletvekili Kürkçü, MHP’li belediyenin kentteki bazı esnafları cezalandırmak istediğini savundu.

Yayınlanma: 21.08.2014 - 11:34
Abone Ol google-news



 HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yeni otogarda kira fiyatlarını yüksek tutmakta ısrar etmesini eleştirerek, “Ticari mantığın kabul etmediği bir dayatmada ısrar ediyorsanız bunun arkasında sinsi bir ırkçılık vardır” dedi. Kürkçü, MHP’li başkan Kocamaz’ı, toplumun bazı kesimleri üzerinde baskı kurmaya çalışmakla suçladı ve “Sağlıklı bir siyasetçi, ‘bana destek vermeyenler, bana destek verenlerden fazla. Bu durumda ben bir mutabakat aramalıyım’ der. Kocamaz’ın yönetim anlayışı Mersin’in çok gerisinde” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yeni otogardaki dükkân ve yazıhane fiyatlarının yüksek olması nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan otogar işletmecileriyle bir araya geldi. Mevcut otogarın durumu, yeni otogardaki ihale şartları konusunda işletmecilerden bilgi alan Kürkçü, karayolu taşımacılığının cazibesini yitirdiği bir dönemde, yeni otogardaki kira fiyatlarının çok yüksek tutulmasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Kürkçü, “Belediye başkanı, piyasa şartlarına uymayan bu fiyatlarda niye ısrar ediyor? Fiyatlar bu düzeyde tutulursa, yeni otogar ihalesine Mersin firmaları girmezse kim girecek? Dışarıda bu ihaleyi bekleyen şirketler mi var? Hayır. Öyleyse buradaki mantık, esnafı cezalandırma mantığı olabilir” dedi. 

‘Bu yönetim Mersin için kaza’

Kürkçü, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın sadece otogarda değil, birçok alanda ‘ayrımcılık’ yaptığını ileri sürerek şunları söyledi: “Belediye başkanında kendini belli etme, gücünü belli etme merakı var ki biz zaten halkın belediye başkanı seçtiği kişinin gücünü biliyoruz. Bunu odunla hissettirmeye gerek yok. Ticari mantığın kabul etmediği bir dayatmada ısrar ediyorsanız bunun arkasında sinsi bir ırkçılık vardır. Kent nüfusunun belli bir bölümüne ‘Siz bugüne kadar çok yol adınız, gidin bakalım. Ben başkalarına yer açacağım’ derseniz burada tehlikeli bir mühendislik var demektir. Mersin şehrinde böyle bir yönetimi sadece bir kaza olarak görüyorum. Yerel seçimlerde CHP ile MHP arasında Ankara ve İstanbul karşılığında Adana ve Mersin pazarlığı yapılmasaydı bu yönetim Mersin’e gelemeyecekti. Bu bizim için katlanılması zor bir sayfa. Onun için biz bu sayfayı açmayacağız. Ne yazdığını geçmişten çok iyi biliyoruz.”

Otogar işletmecileri de, MHP’li belediyenin yeni otogarda yazıhane kiralarını Ankara, Antalya ve Adana otogarlarından daha pahalı tuttuğunu belirterek, 25 Ağustos’ta yapılacak ihaleye girmeyeceklerini söylediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler