İşte CHP PM'ye giren isimler

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Seçimlerde en fazla oyu 665 ile İstanbul Milletvekili İhsan Özkes aldı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinden 4 isim PM'ye giremedi.

Yayınlanma: 06.09.2014 - 16:42
Abone Ol google-news

Divan Başkanı Engin Altay, 60 kişilik Parti Meclisi listesindeki 8  ismin Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan seçildiğini hatırlattı. Altay, 52 kişinin onaylandığı PM seçimlerinde bin 218 delegeden, bin  121'inin oy kullandığını bunlardan 976'sının geçerli olduğunu açıkladı.
 
Altay, oylardan 145'inin geçersiz sayıldığını belirtirken, cinsiyet ve  gençlik kotası nedeniyle listenin değişebileceğini, kesin sonuçların ise Çankaya  İlçe Seçim Kurulu tarafından pazartesi günü açıklanacağını söyledi.
 
Aldıkları oy oranına göre ilk 52 isim ve aldıkları oy şu şekilde:
 
 "İhsan Özkes 665, Şafak Pavey 642, Veli Ağbaba 619, Tuncay Özkan 605,  Durdu Özbolat 588, Tekin Bingöl 583, Haluk Koç 564, Volkan Canalioğlu 555, Kadir  Gökmen Öğüt 551, İlhan Cihaner 518, Ercan Karakaş 502, Onursal Adıgüzel 497,  İdris Yıldız 489, Levent Gök 488, Özgür Özel 482, Mehmet Ali Susam 475, Candan  Yüceer 473, Faik Öztrak 458, Bülent Tezcan 457, Şenal Sarıhan 450, Aytun Çıray  449, Fikri Sağlar 448, Gülseren Onanç 445, Zeynep Altıok 444, Zekeriya Temizel  440, Elif Uzunşimşek 439, Gül Çiftçi 429, Sena Kaleli 422, Serpil Öztürk 422,  Engin Özkoç 417, Enis Berberoğlu 408, Gürkut Acar 407, Halit Toraman 406, Nihat  Matkap 401, Yakup Akkaya 401, Sezgin Tanrıkulu 400, Ahmet Ertuğrul 394, Gürsel  Tekin 388, Cemal Canpolat 382, Ümran Köksüz 382, Ekrem Kerem Oktay 379, Didem  Gültekin 377, Alaattin Yüksel 374, Ezgi Akar 363, Bülent Kuşoğlu 361, Rana  Bozkurt 354, Aykut Erdoğdu 350, Hüseyin Yaşar 348, Fevzi Gümüş 347, Yasemin Öney  Cankurtaran 346, İrfan Önal 343, Ali Özcan 334."
 
KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNDEN 4 KİŞİ GİREMEDİ
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun listesinde olan Türkiye'nin ilk Kamu  Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik 53. sırada 324 oy alırken, Genel  Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak 59. sırada 297 oyda kaldı. Yine listede bulunan  Saliha Sera Kadıgil ile eski milletvekili Zeki Eker PM'ye giremedi.
 
BERBEROĞLU VE TUNCAY ÖZKAN DA GİRDİ
 
Kılıçdaroğlu'nun "Birlik ve Kardeşlik Listesi"nde Genel Başkan  Yardımcısı Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu yer almamıştı. Mehmet Bekaroğlu'nu Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan aday  gösteren Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan gazeteci Enis Berberoğlu ve Tuncay  Özkan ile Sivas olayları sırasında hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep  Altıok da yeni PM'de yer aldı.
 
Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Ankara Milletvekili Levent Gök,  Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Sakarya  Milletvekili Engin Özkoç da PM'ye giden isimlerden. Kılıçdaroğlu'nun listesinde  yer alan eski MYK üyesi Gülseren Onanç da yeniden PM'ye girdi.
 
İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 60'ıncı, eski MYK üyelerinden Hakkı  Süha Okay 56'ncı sırada yer aldı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için hazırladığı belirtilen belirtilen "Birlik ve Kardeşlik Listesi" delegelere dağıtıldı. Listede, Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu yer almadı.

Mehmet Bekaroğlu'nu Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan aday gösteren Kılıçdaroğlu'nun listesinde, gazeteci Enis Berberoğlu, Türkiye'nin ilk Kamu Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik, gazeteci Tuncay Özkan ile Sivas olayları sırasında hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da yer aldı.

Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Ankara Milletvekili Levent Gök, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da bu listede yer aldı. Eski MYK üyesi Gülseren Onanç da yeniden aday gösterilen isimlerdendi.

Genel Başkan Yardımcıları Emrehan Halıcı ile Faruk Loğoğlu'nun yer almadığı listede, diğer genel başkan yardımcıları bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun listesinde, PM'de 23, YDK'da 8, BKYP'de 3 olmak üzere 34 milletvekili yer alıyor.

Buna göre, Kılıçdaroğlu'nun olduğu belirtilen Birlik ve Kardeşlik Listesi'ndeki PM adayları şunlar: "Saliha Sera Kadıgil, Sena Kaleli, Ercan Karakaş, Haluk Koç, Ümran Köksüz, Bülent Kuşoğlu, Nihad Matkap, Ekrem Kerem Oktay, Gülseren Onanç, Kadir Gökmen Öğüt, İrfan Önal, Yasemin Öney Cankurtaran, Durdu Özbolat, Murat Özçelik, Tuncay Özkan, İhsan Özkes, Engin Özkoç, Faik Öztrak, Serpil Öztürk, Şafak Pavey, Şenal Sarıhan, Mehmet Ali Susam, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Zekeriya Temizel, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Halit Toraman, Elif Uzunşimşek, Hüseyin Yaşar, İdris Yıldız, Candan Yüceer, Alaattin Yüksel, Gürkut Acar, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Ezgi Akar, Yakup Akkaya, Zeynep Altıok, Enis Berberoğlu, Tekin Bingöl, Rana Bozkurt, Volkan Canalioğlu, Cemal Canpolat, İlhan Cihaner, Aytun Çıray, Gül Çiftçi, Zeki Eker, Ahmet Ertuğrul, Levent Gök, Didem Gültekin, Fevzi Gümüş."

Kılıçdaroğlu'nun 15 üyeden oluşan YDK listesinde yer alan isimler de şöyle: Milletvekilleri İhsan Kalkavan, Tufan Köse, Mustafa Moroğlu, Ensar Ögüt, Ali Özgündüz, Serdar Soydan, Uğur Bayraktutan, Refik Eryılmaz ile Sumru Karaer, Sezgin Kaya, Ali Paşa Tan, Turan Aydoğan, Selahattin Balta, Saniye Barut, Selahattin Emre."

 

Bekaroğlu BYKP'den...

BYKP üyelikleri için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 12 aday gösterildi. Delegeler bu adaylar içerisinden 8'ini seçecek. Bu adaylar içerisinde çarşamba günü yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında parti üyeliği onaylanan Mehmet Bekaroğlu dokuzuncu sıradan aday gösterildi.

Halen MYK üyelikleri devam eden Sencer Ayata, Emel Yıldırım, Seyhan Erdoğdu ve Burhan Şenatalar da bu listede yer aldı. Doç. Dr. Selin Sayek Böke de BYKP'den aday gösterildi.

Eski bakanlardan Zekeriya Temizel, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, gazeteci Enis Berberoğlu, gazeteci Koray Çalışkan, sanatçı Berhan Şimşek de PM üyeliği için başvuruda bulundu.

 

Karayalçın, Oran ve Keskin başvurmadı

Halen PM üyesi olan Murat Karayalçın, Birgül Ayman Güler, Adnan Keskin ve Umut Oran ise aday olmadı.

Keskin, dün, "Tarih önünde hepimizin büyük siyasi sorumlulukları vardır. Bu açıdan, siyasi sorumluluğumun bir gereği olarak, olağanüstü kurultayın partinin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasına olumlu katkı sağlamayacağı inancında olduğum için hiçbir göreve aday değilim" açıklamasında bulunmuştu. Oran da genel başkanlık seçim sonuçlarını hatırlatarak, "Ortaya çıkan bu tablo karşısında herhangi bir biçimde PM üyeliği girişiminde bulunmama kararı aldım" değerlendirmesini yaptı.

 

İnce başvuru yapmadı, Okay başvurdu

Kurultay'da genel başkan adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise PM üyeliği için başvurmadı. İnce'nin bir "anahtar liste" çıkaracağı belirtiliyor.

Öte yandan Eski MYK üyelerinden Hakkı Süha Okay da PM üyeliği için başvuruda bulundu. Okay, 83'ncü sıradan aday oldu.

 

Adayların en genci 1992 doğumlu

Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş de PM üyeliği için başvuru yaptı.

1992 doğumlu Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi Ayşe Ecem Çelik de PM üyeliği için başvurdu. Dört yıl önce CHP üyesi olduğunu belirten Çelik, "Gençlerin sevgi, saygı ve dayanışma değerlerine göre, uygar insanlar olarak yetişmesi için çalışacağım" dedi.

 

PM İÇİN BAŞVURU YAPAN BAZI İSİMLER

İşte PM için başvuran isimlerden bazıları şöyle:

Bursa Milletvekili Sena Kaleli
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu
Eski milletvekili Ercan Karakaş
Konya Milletvekili Atilla Kart
Samsun Milletvekili Haluk Koç
Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk
Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu
Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü
Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu
İstanbul Milletvekili Sedef Küçük
Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu
Eski milletvekili Nihat Matkap
Eski milletvekili Hakkı Suha Okay
Eski bakan Seyfi Oktay
Gülseren Onanç
İzmir Milletvekili Oğuz Oyan
İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt
Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner
Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat
Macit Özcan
Bolu Milletvekili Tanju Özcan
Manisa Milletvekili Özgür Özel
Adana Milletvekili Ümit Özgümüş
Tuncay Özkan
İstanbul Milletvekili İhsan Özkes
Sakarya Milletvekili Engin Özkoç
Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak
İstanbul Milletvekili Şafak Pavey
Fikri Sağlar
Zuhal Samlı
Perihan Sarı
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam
Salih Sümer
Niğde Milletvekili Doğan Şafak
Berhan Şimşek
İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu
İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin
Eski bakan Zekeriya Temizel
Aydın Milletvekili Bülent Tezcan
İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak
İzmir Milletvekili Rıza Türmen
Ordu Milletvekili İdris Yıldız
Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer
İzmir Milletvekili Alaatin Yüksel
Antalya Milletvekili Gürkut Acar
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba
Umut Akdoğan
Yakup Akkaya
Zeki Alçın
Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan
Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı
İzmir Milletvekili Mustafa Balbay
Ali Balkız
Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum
Benan Baykal
Hakan Bayrakçı
Enis Berberoğlu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl
Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu
Denizli Milletvekili İlhan Cihaner
Muhammet Çakmak
Yüksel Çakmur
Koray Çalışkan
İzmir Milletvekili Musa Çam
Muğla Milletvekili Tolga Çandar
İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi
Ankara Milletvekili İzzet Çetin
İzmir Milletvekili Aytun Çıray
Gül Çiftçi
Mesut Değer
Faruk Demir
Muğla Milletvekili Nurettin Demir
Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek
Emre Doğan
Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu
İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu
İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan
Bora Gezmiş
Ankara Milletvekili Levent Gök
Abdullah Gül
Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın

CHP KURULTAYINDA YDK'YA VEKİLLERDEN RAĞBET

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayının ikinci gününde Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliği için 98 kişi başvurdu. YDK üyeliği için başvuranlar arasında milletvekilleri de vardı. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için de şu isimler yer aldı: İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Özgündüz, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan.

YDK için başvuran bazı isimler şöyle:

Samsun Milletvekili ve mevcut YDK üyesi İhsan Kalkavan
Mevcut YDK üyeleri Soner Karakuş, Sumru Karaer, Mümin Akgül, Tülay Ateş, Turan Aydoğan, Selahattin Balta, Saniye Barut, Mustafa Ülkü Caner, Atilla Emek,
Mevcut YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu
Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt
İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz
İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal
Antalya Milletvekili Deniz Baykal
Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan
Mevcut YDK üyesi ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon