İnce: Rakı masası 'iki ayyaş' diyen Erdoğan'a zemin hazırlıyor

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘rakı masası’ açıklamasına tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zemin hazırladığını söyledi.

Yayınlanma: 07.09.2014 - 00:12
Abone Ol google-news

Kurultayda aldığı oyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu zayıflatan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi, rakı sofralarında Türkiye’yi kurtaranlardan temizleyeceğim” sözlerine “Tayyip Erdoğan’ı; Atatürk’e, İsmet İnönü’ye ‘iki ayyaş’ demesine zemin hazırlayacak şekilde, bu olmaz. Erdoğan’a zemin hazırlıyor. Sağcıların cümlesini, bize hakaret ettikleri bir konuyu genel başkanın bize aktarmasını doğru bulmuyorum” tepkisini gösterdi.

İnce, yazarlarımız Orhan Bursalı, Miyase İlknur ve Ankara Temsilcimiz Utku Çakırözer’in sorularını yanıtladı. İnce’nin Cumhuriyet’e açıklamaları şöyle:

‘Ya sev ya terk’ politikası: “Ortada bir yanlış varsa çeksin gitsinler” demek MHP’deki “ya sev ya terk et” politikasıdır. CHP’de tutmaz. Ben bu partiye Sayın Kılıçdaroğlu’nun daveti ile gelmedim. “Ben listeye yazdım seni, pişmanım” diyorsa ben onlardan biri değilim. Sayın Genel Başkan yokken ben bu partide vardım.

Sağcıların hakareti: (Kılıçdaroğlu’nun rakı açıklamasının sorulması üzerine) Çok ayıp etti. Hiçbir haklı tarafı yok. Bunu basına kapalı bir yerde, örgüt toplantısında söyleyebilir. Milletin gözünün önünde, bütün televizyonların açık olduğu ortamda, bir örgütü töhmet altına sokacak şekilde ve Tayyip Erdoğan’ı; Atatürk’e İsmet İnönü’ye “iki ayyaş” demesine zemin hazırlayacak şekilde bu olmaz. “Elitistler! Rakı masalarında Türkiye’yi kurtaranlar”, bize sağcıların söylediği bir şey. Sağcıların cümlesini, bize hakaret ettikleri bir konuyu genel başkanın bize aktarmasını doğru bulmuyorum.

İktidar çıkmaz: İmza meselesi partinin kangrenidir. 204 kişi imza verdiği halde oy vermemiş. Demek ki bu partide bir baskı var. 177 kişi bana imza vermiş, oy 415’e çıkmış. Demek ki Kılıçdaroğlu’na imzayı, oyu bana vermiş. Bu hastalıklı yapıdan iktidar çıkmaz. ‘Oyunu fotoğrafla’ dediler: Algı yönetimi ürettiler. 944 imza diyerek moral bozdular. Baskıyla, bu imzaları aldılar. Bakın, milletvekillerine kuyruğa girildi. Tek tek telefon açıldı imza verin denildi. Bu milletvekili onuru ile bağdaşmayacak bir iştir. “Kime oy verdiysen fotoğrafını çek kanıtla” dediler.

Başarı çıtası yüzde 32: (CHP’nin seçimlerde başarılı olması için başarı çıtası nedir? sorusu üzerine) Yüzde 32 dersem, ki şu anda böyle bir şey görmüyorum. Yüzde 32’ye çıkarsa başarı sayarım. Tabii ki memnun olurum. Genel Başkanın başbakan olmasından en az kendisi kadar memnun olurum. AKP’nin bütün planları 32’de çuvallar. Şu anda 26’yı görmüyorum, yok.

Kongre salonu eleştirisi: (Kurultay salonuna neden düğün salonu dediği sorusu üzerine) AKP’lilerin burada 6 tanesinin burada düğünü oldu. AKP grup başkanvekili Mahir Ünal, Zafer Çağlayan’ın çocuğu, bu salonda düğün yaptılar. Savaş meydanlarında kurulan bir parti plazalarda düğün yapar mı? Bu kongre bizim düğünümüz. Burada kurultay olur mu? Grup toplantısını Tandoğan’da yaptık kurultayı düğün salonunda yapıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler