Emel Yıldırım, Bekaroğlu'ndan çok oy aldı seçilemedi

Kadın kotası, CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım'ı yaktı. Yıldırım, Mehmet Bekaroğlu'ndan çok oy aldı ancak seçilemedi

Yayınlanma: 08.09.2014 - 15:12
Abone Ol google-news

CHP kongresinde 60 isimden oluşan Parti Meclisi seçiminde çok ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Cinsiyet kotası, CHP İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım'ı yaktı. Yıldırım, Mehmet Bekaroğlu'ndan çok oy aldı ancak seçilemedi

CHP Parti Meclisi'ndeki sekiz isim Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyelerinden seçildi. BYKP için 12 kişilik ayrı bir listeyle seçim yapıldı. Bu seçimde cinsiyet kotası uygulandı.

Kılıçdaroğlu, BYKP’ya 9 kadın, 3 erkek aday göstdi. Üç erkekten biri  Kılıçdaroğlu’nun davetiyle partiye yeni katılan eski RP’li Mehmet Bekaroğlu’ydu. Kadın kotasından dolayı Bekaroğlu ile diğer iki erkek aday Sencer Ayata ve Burhan Şenatalar az oy alsalar bile BYKP’ye girmeyi baştan garanti etti.

Bekaroğlu 1119 delegenin oy kullandığı seçimde en ez oy alan isim oldu. Listedeki 9 kadın arasında geçen yarış, Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım’ın aleyhine sonuçlandı.

Diğer kadın adaylar Muharrem İnce‘nin de listesinde yer alınca Emel Yıldırım seçilen sekiz kişi arasına giremedi. Cinsiyet kotası olmasaydı Emel Yıldırım PM’ye girerken, Bekaroğlu liste dışında kalacaktı.

BYKP’dan aday olanların aldıkları oylar şöyle:
Gaye Usluer (876)
Ayşe Gülsün Bilgehan (797)
Selin Sayek Böke (783)
Seyhan Erdoğdu (738)
Elfin Tataroğlu (695)
Burhan Şenatalar (691)
Ayşe Postalcı (683)
Emel Yıldırım (667)
Sencer Ayata (624)
Ayşe Eser Danışoğlu (616)
Ayşin Tektaş Keskin (547)
Mehmet Bekaroğlu (507)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler