Çavuşoğlu: Aldığımız kararlarla ABD çekildi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilmesi hakkında konuştu. Çavuşoğlu, "Aldığımız kararlar sayesinde ABD çekildi" dedi.

Yayınlanma: 27.12.2018 - 19:33
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin ilan ettiği Suriye’den çekilme kararını değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu, “ABD’nin Suriye’den çekilme kararında en önemli faktör Türkiye’dir. Aldığımız kararlar sayesinde ABD çekildi” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Son bir yılda özellikle Halep krizinden bu yana Türkiye’nin üstlendiği roller sayesinde sahada ateşkesi belli seviyede konsolide ederken Suriye’nin siyasi çözüme doğru gitmesinde en önemli aktör Türkiye’dir. ABD’nin Suriye’den çekilme kararında da en önemli aktör Türkiye’dir. Aldığımız kararlar sayesinde. Ama bir ülkenin çekilmesi oradaki boşluğu kimin dolduracağı ve terör örgütleriyle mücadele, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi süreç… İşte İdlib muhtırasını Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’le bir odaya giderek anlaştılar çıktılar geldiler sonra kağıda döktük, imzaladık” dedi.

<haber-dikey:1175457,1175622,1175712>


Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine de değinen Çavuşoğlu, “Kaşıkçı cinayetinde uluslararası bir soruşturma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bilgileri ve belgeleri dünya kamuoyuyla paylaştık. Ama Suudi Arabistan’dan hiç bir gelişme yok. Daha ceset nerede belli değil. Yerel işbirlikçi kim ancak robot resmi göndeririz diyorlar” şeklinde konuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler