Hayali seçmen sayısı artıyor

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak olanların isim listelerinin askıya çıkması ile sahte seçmen kayıtlarına her gün yenileri ekleniyor.

Yayınlanma: 18.01.2019 - 20:58
Abone Ol google-news

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak olanların isim listelerinin askıya çıkması ile sahte seçmen kayıtlarına hergün yenileri ekleniyor. CHP’nin tespitlerine göre Bahçelievler’de bin 100, Çatalca’da ise yaklaşık 3 bin sahte seçmen kaydının olduğu belirlendi. CHP ilçe örgütleri sahte seçmen kayıtlarına ilişkin İlçe Seçim Kurullarına müracat etti. 

Bahçelievler’de sahte seçmen kayıtlarına ilişkin konuşan CHP Bahçelievler Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Danış Akpolat, Bahçelievler’deki iş yerlerinde, dükkanlarda, boş depolarda ve camiilerde seçmen tespit ettiklerini söyledi. Akpolat, Soğanlı Mahallesi’ndeki sokaklarda 103 kişinin seçmen olarak kaydedildiğini, söz konusu seçmenleri bilen ya da tanıyanın çıkmadığını belirtti. Danış Akpolat, Soğanlı Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi 15/A nolu adresteki bir apartmanın garajına 4 kişi, Cami 2 Sokak No: 21 ve  Mucize Sokak No 4-5’de 47 olmak üzere toplam 51 seçmenin yazıldığını ancak binanın olmadığını sözlerine ekledi. CHP’nin tespitine göre Siyavuşpaşa da 14 daireli binanın olmayan 15’inci dairesinde 4 kişilik bir seçmen bulunduğunu kaydetti. Akpolat, ayrıca Yenibosna Merkez Mahallesi Yaşar Sokak'ta bulunan bir kıraathaneye, Şirinevler Cumhuriyet Mahallesi’nde iplikçi dükkanına ve Hürriyet Mahallesi Sümbül Sokaktaki ‘Şirinevler Kandil Camii’ne sahte seçmen yazıldığının tespit edildiğini söyledi. 

“3 bini aşkın yığma ve hayali seçmen var”

CHP Çatalca ilçe Başkanlığı tarafından yaklaşık 3 bin sahte seçmenin tespit edildiği bildirildi. İlçe Başkanı Halil Muharrem Gök, KİPTAŞ Konutlarında bulunan 2 bin 227 seçmenden bin 670’ine itiraz ettiklerini söylerken, Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi ve AKP Çatalca Beleye Başkan Adayı Mesut Üner’in kendisinin ve aile fertlerinin evlerinde tespit edilen sahte 69 seçmene itiraz ettiklerini belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da 3. Köprü bağlantı yolu üzerindeki Kaleiçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir şantiyede yaklakı 900 sahte seçmene rastladıklarını ve bunlara itiraz edildiğini söyledi. 

 

<haber-dikey:1202376,1200357>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler