Tunç Soyer’den babasıyla ilgili eleştirilere ilk yanıt

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, dün “el almaya” gideceğini söylediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu bugün sabah saatlerinde ziyaret etti. Tunç Soyer, 12 Eylül döneminde askeri savcı olan babası üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Soyer, "Eski yaraları kaşımanın faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir dünya, yepyeni bir kent için uğraşmak gerekiyor" diye konuştu.

Yayınlanma: 29.01.2019 - 11:49
Abone Ol google-news

<video:1222838>

Eşi Neptün Soyer’le birlikte büyükşehir belediyesine giden Soyer’i Kocaoğlu makamında ağırladı. Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu ise, yeğeninin ameliyatı nedeniyle buluşmada yer alamadığı belirtildi.

Aziz Kocaoğlu, “Hayırlı olsun” diyerek kutladığı Tunç Soyer’e, “Hep birlikte çalışacağız. İzmir’de hedefimiz partimizin iktidarını sürdürmek. Umarım 2014’teki gibi olmaz. 2009’daki başarıyı yakalarız. Bize düşen görev harç olup, birlik beraberlik içinde tüm örgütleri harekete geçirip bu 2 ayı çok iyi değerlendirerek elimizden ne gelecekse yapmaktır. Hem partililik görevi hem İzmirlilik görevi hem de vicdanı sorumlulukla çalışmak gerekiyor. İzmirli hemşerilerimin sağduyulu hareket edeceğini, büyük başarıyla yerel seçimleri tamamlayacağımız düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Biz de çalışmalarımızı sahada her zaman olduğu sürdüreceğiz” dedi.

SİZSİZ OLMAZ!

Soyer de, “Sizsiz bu iş olmaz. Sizin 15 senede İzmir’e kattığımız değerler bizi aydınlatacak. Buradan yola çıkarak ileriye gitmeye çalışacağız. Şimdiye kadar demokrasinin en güzel örneklerini verdi İzmir. Bundan sonra son 2 ayı tüm gücümüzle İzmir’in oy potansiyelini daha artıracak çalışmalar yapacağız. Size çok ihtiyacımız var bu kampanya sürecinde size çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Bunun üzerine Kocaoğlu, “Biz zaten hazırız. Yola devam edeceğiz. Tabi ki bizim ne bir yere gitmemiz söz konusu, ne bir yerden aday olmamız söz konusu. Yıllardan beri CHP’nin neferi olarak nasıl çalışıyorsak şimdi de çalışacağız. Elimizden gelen desteği vereceğiz. İzmir’in yaşam biçimi için CHP’nin başarısı için her türlü desteği yapmaya hazırız. Bundan gayrısı düşünülemez” yorumunu yaptı.

<haber-yatay:1222255,1220848,1220602>

12 Eylül yanıtı

Soyer 12 Eylül döneminde askeri savcı olan babası üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere de şöyle cevap verdi:

“Tamamen dış güçlerin içinde olduğu bir dönem. Darbeye o dönemde biz tabi ki karşı çıktık. Darbe ile ilgili bir şeyi tartışmanın manası yok, yanlıştı; ama kardeş kanı dökülüyordu. İnsanlar birbirini boğazlıyordu, öldürüyordu. Vahşi bir dönemdi, kırıcı ve üzücü bir dönemdi. Ama o dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak, hiç doğru değil. Eski yaraları kaşımanın faydası yok. Bugün yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir dünya, yepyeni bir kent için uğraşmak gerekiyor. Onları geride bırakmak gerekiyor”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler